Aktuelno iz kulture

Srce od papira: Snima se film po memoarima Skota Vajlanda, pevača kultnog "Stone Temple Pilots"

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

02/07/2021

-

13:01

Srce od papira: Snima se film po memoarima Skota Vajlanda, pevača kultnog "Stone Temple Pilots"
Skot Vajland - Copyright AP/Colin Young-Wolff

veličina teksta

Aa Aa

Snimaće se igrani film radnog naziva "Srce od papira/Paper Heart", a prema memoarima pevača kultne grupe "Stone Temple Pilots" Skota Vajlanda, koji je preminuo 2015. u 48. godini.

Prava na film prema motivima pomenutih memoara ("Not Dead & Not For Sale" iz 2011. godine) dobila je produkcijska kuća "Dark Pictures" i producent Orian Vilijams.

Scenario za film napisala je Dženifer Ervin, jedna od suosnivačica "Dark Picturesa" i velika obožavateljka grupe "Stone Temple Pilots", navodi Hollywood Reporter.

Film će se bazirati na priči o Vajlandovom životu, uključujući njegove bitke sa zavisnošću i njegove povratke na scenu.

"Čast mi je što su imali poverenje u mene kako bih ispričala Skotovu priču i dali mi mogućnost da prikažem njegove manje poznate strane, voljenog i nežnog čoveka kakav je bio, srednjoškolskog sportistu kakav je bio, setne duše kakav je bio i legendarnog frontmena kakav će uvek biti", kazala je Ervinova za Hollywood Reporter.

Pomenuta produkcijska kuća je dobila i prava na do sada neobjavljenu muziku Skota Vajlanda za film, a prema rečima Dejvida Viljanoa, osnivača i izvršnog direktora kompanija koja predstavlja zadužbinu Vajlanda, već su se mnogo puta obraćali producenti sa idejom da snime film o Skotu, ali im se tek sada ponuda "Dark Picturesa" učinila kao prava.

Za sada nije poznato kada će početi snimanje filma, kao ni to ko će se naći u ulozi legendarnog muzičara.

"Stone Temple Pilots" bili su aktivni od 1986. do 2003. godine. U tom periodu su objavili pet studijskih albuma, prodatih u više od 17 miliona kopija. Tokom karijere su imali čak 15 top 10 singlova na Billboardovoj rok listi.

Posle razlaza grupe, Vajland je od 2003. do 2008. pevao u grupi "Velvet Revolver", koju su osnovali bivši članovi grupe "Guns’n’Roses".

Komentari (0)

Kultura