Aktuelno iz kulture

"Generacija 5" velikim koncertom obeležila 45 godina karijere: Ovacije za dugovečan bend i goste

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2022

-

23:55

"Generacija 5" velikim koncertom obeležila 45 godina karijere: Ovacije za dugovečan bend i goste
"Generacija 5" velikim koncertom obeležila 45 godina karijere: Ovacije za dugovečan bend i goste - Copyright Printskrin/Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Rokenrol bend "Generacija 5" velikim koncertom u Mts dvorani obeležio je jubilej: 45 godina karijere, a publika je ovacijama pozdravljala svirku jednog od najdugovečnijih jugoslovenskih bendova.

"Dolazim za pet minuta", "Najjači samo ostaju", "Ti samo budi dovoljno daleko", "Umoran od svega", "Povedi me u noć" samo su neki od hitova koje je Generacija 5, zajedno sa svojim gostima, izvela na  jedinstvenom unplugged (akustičnom) i plugged (električnom) koncertu.

Na kraju akustičnog dela koncerta Vladimir Grajić, direktor PGP RTS, uručio je članovima benda Zlatnu ploču u čast 45 godina karijere.

Euforiju u publici je izazvalo pojavljivanje Dade Topića i Bore Đorđevića na sceni Mts dvorane koji su bili specijalni gosti "Generacije 5". Na samom početku koncerta muzicirao je Kamerni orkestar Metamorfosis.

Printskrin/Tanjug

 

Dragan Ilić Ilke klavijaturista benda "Generacija 5" rekao je ranije Tanjugu da gleda u budućnost sa osmehom. 

"Kad se osvrnem unazad iza nas je 45 godina, a pred nama je sledećih 45. Čovek mora da bude pozitivan, uvek mora da gleda dobre strane, tako da o lošim ne bih pričao. Za 45 godina paralelno su se dešavale loše i dobre stvari, kao i u životu“ rekao je Ilić. 

Printskrin/Tanjug

 

Grupa je pored fantastične karijere i pesama koje su obeležile prethodne decenije, poznata i po studijskom i koncertnom radu i saradnji sa našim najpoznatijim kompozitorima, pevačima i grupama – Kornelijem Kovačem, Oliverom Mandićem, Zdravko Čolićem, Slađanom Milošević, Viktorijom, Dadom Topićem, Bajagom, Željkom Bebekom, Kerberom, Divljim jagodama…

Generacija 5 je takođe komponovala i realizovala čuvenu numeru "Za milion godina" u okviru jugoslovenskog Band Aid projekta YU Rock misija.

Komentari (0)

Kultura