Aktuelno iz kulture

Pavelu Surovom zlatna medalja Foto saveza Slovenije za seriju fotografija srpskih ratnica

Komentari

Autor: Tanjug

10/12/2022

-

17:20

Pavelu Surovom zlatna medalja Foto saveza Slovenije za seriju fotografija srpskih ratnica
Pavelu Surovom zlatna medalja Foto saveza Slovenije za seriju fotografija srpskih ratnica - Copyright Prinskrin/Youtube/novosadskatelevizija

veličina teksta

Aa Aa

Nagrađeni srpski fotograf Pavel Surovi je dobitnik zlatne medalje Foto saveza Slovenije u foto kategorija SERIJA i proglašen je za najboljeg autora foto salona na Izložbi fotografija u Celju, saopštili su organizatori izložbe.

 

 

Njegove pobedničke fotografije srpskih ratnica Warriorke biće objavljene u slovenačkom foto magazinu Digitalna kamera, a i krasiće naslovnu stranu ovog prestižnog fotografskog magazina.

Ova nagrada kao i sve ostale samo potvrđuju da foto projekti Corona i Tron Pavela Surovog, u produkciji Kulturnog centra Kisač i Grada Novog Sada, imaju veliki potencijal da zadive svet, saopšteno je.

Prema rečima Pavel Surovog cilj je bio da se kroz žensku lepotu koja je večna inspiracija umetnika i arhaične narodne nošnje predstavi sve narode Balkana kao i njihovu želju da se nađu na Tronu.

"Hteo sam da ljudi vide lepotu arhaičnih narodnih nošnji, koje se čuvaju samo u muzejima, koje ne možemo da vidimo danas na živim bićima. Na ovim fotografijama prelepe devojke dodaju personalitet i ulogu svakoj narodnoj nošnji", rekao je Surovi.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura