Aktuelno iz kulture

Konstrakta u susret nastupu na Eurosonik festivalu: Nedostaje mi malo dosade

Komentari

Autor: RTS

13/12/2022

-

13:41

Konstrakta u susret nastupu na Eurosonik festivalu: Nedostaje mi malo dosade
Ana Đurić Konstrakta - Copyright Kosta Đuraković

veličina teksta

Aa Aa

Ana Đurić Konstrakta nominovana je u tri kategorije za evrovizijske nagrade koje se dodeljuju ove zime, a očekuje je i nastup na velikom festivalu u Holandiji – Eurosoniku. Iz Srbije na tom amsterdamskom festivalu nastupa i bend KOIKOI.

"Mi ćemo predstaviti ono što se ovih dana radi u Srbiji u muzici. Na jednoj smo prilično velikoj bini, čemu se zaista radujemo, a sve to je s druge strane i izazov jer pevamo na srpskom jeziku pa treba naći način da iskomuniciramo sve to", rekla je za RTS Konstrakta.

Festival Eurosonik se održava u januaru i najveća je evropska muzička platforma. Osnovan je 1986. godine, a posećuje ga više hiljada najrelevantnijih kritičara, najuticajnijih predstavnika muzičke industrije i renomiranih novinara.

Nastup na ovoj manifestaciji omogućava bendovima i muzičarima da zakažu nastupe na najprestižnijim festivalima širom Evrope, to jest otvara sva vrata institucija koje čine muzičku industriju.

Konstrakta dodaje da na Eurosonik gleda kao na sajam, gde a jedne strane stoje izvođači a sa druge - bukeri.

"To jeste način možda da izađemo sa ovih prostora gde mi inače sviramo, a to je u principu prostor bivše Jugoslavije takozvani. Eto prilike da možda pokušamo da izađemo malo šire i da pokažemo šta se sve ovde radi", izjavila je Đurić.

Komentarišući "život posle Evrovizije", dodaje da joj nedostaje "malo dosade".

"To je jedini prostor gde možeš da razmišljaš i da eventualno, dalje stvaraš. Sada nisam u toj poziciji, sada zaista primam nagrade, otvaram i zatvaram izložbe, i dajem mišljenja na razne teme", kaže Konstrakta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura