Aktuelno iz kulture

Objavljeni dobitnici nagrade za crtež Fondacije "Vladimir Veličković"

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2022

-

13:20

Objavljeni dobitnici nagrade za crtež Fondacije "Vladimir Veličković"
Objavljeni dobitnici nagrade za crtež Fondacije "Vladimir Veličković" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Laureati Nagrade za crtež Fondacije "Vladimir Veličković" su umetnici Predrag Đukić, Ivana Aranđelović, Aleksandar Bajunović i Petar Sibinović, saopšteno je iz Galerije "Haos". 

Nagrada za crtež, 12. put po redu svečano će biti dodeljena laureatima 20. decembra u Galeriji "Haos".

Fondacija "Vladimir Veličković" u saradnji sa Fondacijom za crtež Galerije "Haos", i pod pokroviteljstvom Srpske akademije nauka i umetnosti, nastavlja da čuva sećanje na slikara i akademika koji je svojevremeno osnovao Nagradu za crtež za mlade stvaraoce do 40 godina starosti.

Žiri koji su činili akademik Dušan Otašević, istoričarke umetnosti Borka Božović i Ana Ereš, kao i sinovi akademika Veličkovića – Vuk Vidor i Marko Velk, u ime porodice i odgovornih lica Fondacije, odlučio je da prvu nagradu ponese Predrag Đukić iz Beograda; drugu nagradu dele Ivana Aranđelović iz Novog Sada i Aleksandar Bajunović iz Badovinaca, a treću Petar Sibinović iz Beograda.

Ovih četvoro laureata predstaviće se svojim crtačkim umećem od 20. decembra do 20. januara naredne godine u prostoru Galerije "Haos", na gornjem nivou galerije.

Žiri je, pored laureata, pohvalio šestoro umetnika. To su: Sonja Lundin, Anja Tončić, Djerdji Ačaji Ratković, Andrej Konopek, Jelena Milatović i Jelena Prljević i oni će sa po jednim radom biti izloženi u donjem delu "Haosa".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura