Aktuelno iz kulture

Eminem i TV sapunice: Šta voli da gleda i sluša nobelovac Bob Dilan

Komentari

Autor: The Wall Street journal

23/12/2022

-

20:58

Eminem i TV sapunice: Šta voli da gleda i sluša nobelovac Bob Dilan
AP/Vince Bucci - Copyright AP/Vince Bucci

veličina teksta

Aa Aa

Slavni kantautor i nobelovac Bob Dilan podelio je sa svetom svoju ljubav prema Eminemu, grupi Wu-Tang Clan, kao i serijama "Zona sumraka" i "Coronation Street". 

U razgovoru za "The Wall Street Journal", Dilan je rekao da voli da sluša svakoga čija "vizija mu je bliska", pa je u tom kontekstu naveo pomenute repere, zbog "osećaja za reči i jezik".

Ranije je priznao da je dva puta bio na koncertu grupe Metallica, kao i da voli The Oasis i to "obojicu braće".

Kada je reč o televiziji, nije toliko zainteresovan za moderne programe, ali je iznenadio mnoge pomenuvši jednu od najdugovečnijih britanskih sapunica "Coronation Street" kao jedan od svojih omiljenih programa.

"Gledam serije, kao što su "Coronation Street", "Father Brown" i neke ranije epizode "Zone sumraka". Znam da su staromodne, ali zbog njih se osećam kao kod kuće. Nisam ljubitelj vesti. Nikada ne gledam ništa smrdljivo ili zlo. Ništa odvratno", naveo je Dilan.

Producent sapunice oduševljen Dilanovim odgovorima

"Coronation Street" je sapunica sa najdužim emitovanjem na svetu i prati svakodnevne živote pripadnika radničke klase u Mančesteru.

Producent te serije Jan Meklod bio je oduševljen što je Bob Dilan pomenuo taj program u svom intervjuu i u izjavi za britanski "Telegraf" sugerisao da bi Dilan mogao da bude i gostujući glumac.

"Voleo bih da se Dilan jedne noći pojavi u Rovers Return-u (pabu iz serije)", rekao je MekLeod, koji bi Dilanu dodelio ulogu misterioznog pevača.

"I Bob Dilan i 'Coronation Street' počeli su da grade svoju reputaciju šezdesetih godina prošlog veka, zalagali su se za glasove i ciljeve radničke klase, pričali priče sa posebnim senzibilitetom i smislom za humor", naveo je Meklod.

Muzičar inače trenutno promoviše svoju novu knjigu "The Philosophy Of Modern Song". 

Komentari (0)

Kultura