Aktuelno iz kulture

Beogradska filharmonija odvela publiku u svet valcera na novogodišnjem koncertu

Komentari

Autor: Tanjug

29/12/2022

-

22:46

Beogradska filharmonija odvela publiku u svet valcera na novogodišnjem koncertu
Beogradska filharmonija odvela publiku u svet valcera na novogodišnjem koncertu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Reputaciju jednog od najperspektivnijih umetničkih orkestara Evrope, večeras je u Kolarcu potvrdila Beogradska filharmonija na prvom od dva novogodišnja koncerta. 

Za kraj 2022. godine, Filharmonija je priredila nesvakidašnji valcer-parti, pod upravom dirigenta Morica Gnana. 

Novogodišnji koncerti dugo su očekivana vest za brojnu publiku koja nestrpljivo čeka datume najluđih filharmonijskih nastupa. 

Fanovi su već navikli da ih orkestar iznenađuje u neočekivanim izdanjima, a za kraj ove godine filharmonija je spremila poseban izbor valcera. 

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Je’n, dva tri, dva, dva tri…bio je ritam u kojem se uživala večeras publika u Kolarcu.  
Valcer je ples balskih dvorana koji je uveo bliskost među igračima i tako skandalizovao javnost, a vremenom je postao jedan od obeležja Beča. 

Za razliku od Bečke filharmonije, Beogradska je večeras predstavila nešto drugačiji izbor  valcera, od simfonijskih, preko Bernštajnovih do filmske muzike.

Od kompozicija Hačaturijana i Sen-Sansa, preko Bernštajnovih kompozicija, publika uživala u valcerima iz čuvenih filmova kao što su "La-la lend" i "Hari Poter".

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Specijalni gost koncerta bila je pop zvezda Ana Đurić Konstrakta koja je improvizovala sa velikim bubnjem u komičnoj komunikaciji sa dirigentom praćena orkestrom.

Publika je burno pozdravila Konstraktu prateći njene prepoznatljive pokrete rukom i stihovima "Umetnica mora biti zdrava".

Publika je ovacijama ispratila umetnike sa scene, a u razdraganoj atmosferi mogli su se čuti komentari "čarobno, čarobno".
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura