Aktuelno iz kulture

Rasprodata oba novogodišnja koncerta Beogradske filharmonije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/12/2022

-

17:49

Rasprodata oba novogodišnja koncerta Beogradske filharmonije
Rasprodata oba novogodišnja koncerta Beogradske filharmonije - Copyright Beogradska filharmonija/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Za samo dva dana rasprodata su oba novogodišnja koncerta Beogradske filharmonije zakazana za 29. i 30. decembar, na Kolarcu od 20 časova.

Za kraj 2022. godine, Filharmonija priređuje nesvakidašnji valcer-parti, pod dirigentskom palicom Morica Gnana.

Najtraženiji koncerti u godini, Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije, izazivaju ogromno interesovanje brojnih fanova. Ulaznice se brzo rasprodaju, a Valcer parti je oborio dosadašnje rekorde jer su sve karte prodate za samo dva dana.

Za kraj godine se orkestar uvek predstavlja u drugačijem izdanju, a do sada su ljubitelji imali priliku da čuju Disko filharmoniju, Muzički bazar, Filharmonijski cirkus, kao i razne muzičke parodije koje godinama zasmejavaju publiku.

Za kraj 2022. godine, Beogradska filharmonija će biti u znaku valcera, ali bez uobičajenih asocijacija na Beč i Štrausove melodije. Od kompozicija Hačaturijana i Sen-Sansa, preko Bernštajnovih kompozicija, publika će čuti valcere iz čuvenih filmova kao što su "La-la lend" i "Hari Poter", pod palicom Morica Gnana.

Jedan od najsenzacionalnijih dirigenata svoje generacije poznat je po inovativnom pristupu i širokom repertoaru, što ga čini sjajnim izborom za filharmonijske novogodišnje nastupe, navodi se u saopštenju Filharmonije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura