Aktuelno iz kulture

Objavljen spisak 30 romana u užem izboru za nagradu "Beogradski pobednik"

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2023

-

11:30

Objavljen spisak 30 romana u užem izboru za nagradu "Beogradski pobednik"
Tanjug/Predrag Mitić - Copyright Tanjug/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Žiri nagrade "Beogradski pobednik" odabrao je 30 romana koji su se našli u širem izboru za književnu nagradu "Beogradski pobednik", saopštila je danas Biblioteka grada Beograda (BGB).

Žiri radi u sastavu Predrag Petrović, Vesna Trijić, Petar Pijanović, Slađana Ilić i Nataša Anđelković, a uži izbor biće objavljen 9. januara, saopšteno je iz BGB.

U širem izboru su se našli Jovica Aćin i "Hodočašće u Sodomu", "The Bodigard" Radivoja Bojičića, "Vlastelinstva" Bojana Vasića, Slavica Garonja i "Šapati male Vlaške", 

"Mrtvi na dodir" Ana Marije Grbić i "Jelen noći" Dragana Jovanovića Danilova. Slede Ivana Dimić sa romanom "Iz mrtvog ugla", Saša Dimoski i "Između svetova", "Deca Nedođina" Miloša Ilića, "Zenonov put" Kornelija Kvasa, Vladimir Kecmanović sa "Kad đavoli polete", i Vladimir Konečni i "Žudeći za Oljom".

U konkurenciji su i Vladimir Kopicl i "Paklenaputarina", Emir Kusturica sa "Vidiš li da ne vidim", "Zemunska knjiga mrtvih" Predraga Markovića, "Muk" Gorana Milašinovića,

Saša Mladenović sa "Kozjim ustankom" i Mirjana Novaković sa "Mir i mir".

Za "Beogradskog pobednika" se takmiče Dalibor Pejić i "Mesečari", Goran Petrović sa romanima "Papir sa vodenim znakom" i "Ikonostas sveg poznatog sveta", Đorđe Pisarev i "Na mesečevom mostu", "Dečak sa Fanara" Saše Radojčića i "Leptirova odbrana" Miloja Radovića.

Tu su i Sanja Savić Milosavljević sa romanom "Teferič na Slaviji", Siniša Soćanin i "Mapa oproštaja", Dejan Simonović sa "Sotona u soliteru", Miloš Tomaš i "Annus Mirabilis", "Bergotova udovica" Bore Ćosića i "Rod oraha" Dragana Hamovića.

Komentari (0)

Kultura