Aktuelno iz kulture

Počelo snimanje filma o Ejmi Vajnhaus: Glavna uloga poverena mladoj britanskoj glumici

Komentari

Autor: Independent

16/01/2023

-

12:22

Počelo snimanje filma o Ejmi Vajnhaus: Glavna uloga poverena mladoj britanskoj glumici
Počelo snimanje filma o Ejmi Vajnhaus: Glavna uloga poverena mladoj britanskoj glumici - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Konačno je poznato više detalja o biografskom filmu posvećenom tragično preminuloj pevačici Ejmi Vajnhaus, koji će nositi naziv po jednoj od njenih najpoznatijih pesama "Back to Black".

Režija je poverena Semu Tejloru Džonsonu, koji potpisuje trilogiju "Pedeset nijansi sive", dok će se u glavnoj ulozi naći mlada britanska glumica Marisa Abela. 

Film će se baviti "genijalnošću, kreativnošću i iskrenošću koju je Ejmi unosila u sve što je radila". 

Scenario je napisao Met Grinhal, a snimanje je počelo danas, 16. januara, piše Independent.

Vajnhaus, koja je preminula 2011. godine u 27. godini života, posle duge borbe sa bolestima zavisnosti, ostavila je dubok trag u svetu muzike.

Pevačicini roditelji dali su zeleno svetlo za snimanje filma i saopštili su da su "uzbuđeni što Studiocanal, Focus Features i Monumental prave film o izvanrednom muzičkom nasleđu naše ćerke". 

Ejmi Vajnhaus je postala prepoznatljiva u celom svetu sa svojom muzikom prožetom džezom kao i jedinstvenim izgledom i ponašanjem koje je privlačilo medije. Objavila je dva studijska albuma, "Frank" i "Back to Black", a često je govorila o svojoj borbi protiv zavisnosti od alkohola i droge.

AP/Matt Dunham

 

Pevačica je rođena 14. septembra 1983. godine u Enfildu u Londonu u jevrejskoj porodici, a muziku i pozorište je zavolela kao devojčica. Odrastala je uz džez, a već kao tinejdžerka je ispoljavala buntovni karakter zbog čega je i bila izbačena iz škole. Po klubovima je počela da nastupa sa 16 godina, kada je i snimala niskobudžetne demo snimke. 

Međutim, godinama se borila sa bolestima zavisnosti, koje su je na kraju i ubile. Ispostaviće se da je svoj poslednji koncert održala 18. jula 2011. u Beogradu i to samo nekoliko dana nakon što je provela nedelje na rehabilitaciji u Londonu. 

Nakon tog nastupa, njena turneja je otkazana, a mesec dana kasnije, Ejmi je pronađena mrtva u svom stanu zbog slučajnog trovanja alkoholom. Imala je samo 27 godina.

Komentari (0)

Kultura