Aktuelno iz kulture

"Back to Black": Snima se biografski film o Ejmi Vajnhaus

Komentari

Autor: Variety

12/07/2022

-

20:32

"Back to Black": Snima se biografski film o Ejmi Vajnhaus
"Back to Black": Snima se biografski film o Ejmi Vajnhaus - Copyright Tanjug AP/Matt Dunham

veličina teksta

Aa Aa

U pripremi je prvi igrani biografski film o životu tragično preminule zvezde Ejmi Vajnhaus, za koji je porodica kantautorke dala svoj blagoslov.

Iako se o filmu trenutno malo zna, poznato je da će ga režirati Sem Tejlor Džonson, koja potpisuje ostvarenja kao što su "Pedeset nijansi sive" i "Milion malih delova", piše Variety.

Takođe je poznato da će film nositi naziv "Back to Black" po jednom od Ejminih najvećih hitova, kao i da je scenario poveren Metu Grinhalgu.

Do sada je snimljeno nekoliko dokumentarnih filmova o pevačicinom životu. 

Njena porodica potpisala je ugovor za snimanje igranog filma još 2018. godine ali se u međuvremenu odustalo od originalnog scenarija koji je napisao Džef Din. 

Mič Vajnhaus, otac pevačice, ranije je demantovao glasine da će njegovu ćerku igrati Lejdi Gaga. 

"Ne bi mi smetalo da se u ulozi nađe neka nepoznata, mlada Engleskinja, koja pomalo liči na Ejmi. Želimo nekoga ko će je prikazati onakvom kakva je bila: zabavna, briljantna, šarmantna ali i užasna. Nema smisla da ja snimam film, jer sam ja njen tata. Ali je važno da nađemo prave ljude za to", rekao je on ranije za britanski tabloid The Sun.

Pevačica je rođena 14. septembra 1983. godine u Enfildu u Londonu u jevrejskoj porodici, a muziku i pozorište je zavolela kao devojčica. Odrastala je uz džez, a već kao tinejdžerka je ispoljavala buntovni karakter zbog čega je i bila izbačena iz škole. Po klubovima je počela da nastupa sa 16 godina, kada je i snimala niskobudžetne demo snimke. Prvi album snimila je tri godine kasnije.

Albumom "Back to Black", objavljenim 27. oktobra 2006, osvojila i kritiku i publiku. 

Međutim, godinama se borila sa bolestima zavisnosti, a na poslednji koncert koji je održala u Beogradu, došla je samo nekoliko dana nakon što je provela nedelje na rehabilitaciji u Londonu. 

Nakon te večeri, njena turneja je otkazana, a mesec dana kasnije, Ejmi je pronađena mrtva u svom stanu zbog, kako će se ispostaviti, slučajnog trovanja alkoholom. Imala je samo 27 godina.

Preporuka za vas

Šta je ostalo od neobjavljene muzike Ejmi Vajnhaus: Roditelji čuvaju snimke još kad je imala osam godina, žele da ih podele sa fanovima

Komentari (0)

Kultura