Život

Imovina Ejmi Vajnhaus na aukciji: Početne cene od 50 do 20.000 dolara

Komentari

Autor: Jutarnji

13/10/2021

-

13:28

Imovina Ejmi Vajnhaus na aukciji: Početne cene od 50 do 20.000 dolara
Ejmi Vajnhaus - Copyright AP/Joel Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Gotovo 800 stvari pokojne britanske pevačice Ejmi Vajnhaus, uključujući kratku haljinu koju je nosila na poslednjem koncertu, biće ponuđeno na prodaju putem aukcije. Očekuje se da će zeleno - crna haljina i Moschino torbica u obliku srca, s kojima je dobitnica Gremija često bila fotografisana, postići cenu od 15.000 do 20.000 dolara svaka.

"Njeni roditelji odlučili su da je pravo vreme da prodaju njene lične i profesionalne predmete", rekao je Martin Nolan, izvršni direktor Julien's Auctions.

Pevačica je umrla u 27. godini od trovanja alkoholom 2011. godine, a poslednji nastup imala je u Beogradu mesec dana ranije.

"Za njih je to bilo vrlo emotivno pitanje da se odreknu stvari svoje ćerke“, rekao je Nolan i dodao da ipak znaju da će ti predmeti ići obožavateljima i kolekcionarima i muzejima širom sveta koji će ih i dalje ceniti, uživati, izlagati ih.

AP/Matt Dunham

 

"Porodica želi da osigura da svi njeni obožavatelji imaju priliku da kupe nešto", rekao je Nolan, koji je dve godine radio na pripremi prodaje.

Većina haljina slavne pevačice ima nižu početnu cenu od 2.000 do 4.000 dolara, a početna cena za pojaseve, parfeme, cipele, baletne papuče, gitare i komplete bubnjeva počinje već od 50 do 100 dolara.

Ejmi Vajnhaus je postala prepoznatljiva u celom svetu sa svojom muzikom prožetom džezom kao i jedinstvenim izgledom i ponašanjem koje je privlačilo medije. Objavila je dva studijska albuma, "Frank" i "Back to Black", a često je govorila o svojoj borbi protiv zavisnosti od alkohola i droge.

Deo prihoda ići će za potrebe Memorijala Ejmi Vajnhaus koja ima cilj da "motiviše decu i mlade da izgrade samopoštovanje i otpornost kako bi se mogli razvijati". Prodaja će se održati na Beverli Hilsu 6. do 7. novembra, a kupci će moći da licitiraju i preko interneta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin