Aktuelno iz kulture

Razvrat u doba kuge: Netfliks snima seriju zasnovanu na noveli "Dekameron"

Komentari

Autor: Variety

25/01/2023

-

07:59

Razvrat u doba kuge: Netfliks snima seriju zasnovanu na noveli "Dekameron"
Dekameron - Copyright Wikipedia.org/Kunsthistorisches Museum

veličina teksta

Aa Aa

Snimanje ekranizacije "Dekamerona", čuvenog dela Đovana Bokača iz 14. veka, počelo je u rimskom Cinecittà studiju u produkciji Netfliksa.

Američka serija, koja će u celosti biti snimljena u Italiji, jedna je od najvećih međunarodnih produkcija poslednjih godina, a njen izvršni producent je Džendži Koan, poznat po televizijskim ostvarenjima kao što su "Weeds" i "Orange Is the New Black". 

Drama od osam epizoda smeštena je u 1348. godinu, u vreme pandemije kuge, koja je žestoko pogodila Firencu, piše Variety.

Nekolicina imućnih ljudi pozvana je u veliku vilu na italijanskom selu da daleko od opasnosti i bolesti provede raskošan odmor. Ali vrlo brzo, umesto hedonizma i razvrata, njihov boravak u Toskani pretvara se u borbu za opstanak.

Svih osam epizoda režira Majkl Apendal ("Mad Man"), a u glumačkoj podeli su uglavnom glumci sa engleskog govornog područja, uključujući Zosiju Mamet ("Girls"), Tanju Rejnolds ("Sex Education") i Karana Gila ("I May Destroy You").

Cinecitta studio koji je nedavno prošao kroz radikalnu transformaciju, uskoro će biti uključen u još jedan veliki američki projekat. Serija o gladijatorima "Those About to Die" Rolanda Emeriha sa Entonijem Hopkinsom u ulozi cara Vespazijana, uskoro će početi da se snima u rimskom studiju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura