Aktuelno iz kulture

Sudbine nekih junaka nikada nećemo saznati: Sve Netfliksove serije koje neće dobiti dugoočekivani nastavak

Komentari

Autor: Staša Rosić

26/12/2022

-

20:29

Sudbine nekih junaka nikada nećemo saznati: Sve Netfliksove serije koje neće dobiti dugoočekivani nastavak
Sudbine nekih junaka nikada nećemo saznati: Sve Netfliksove serije koje neće dobiti dugoočekivani nastavak - Copyright Prinskrin/Youtube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Postoje serije koje su "instant hitovi" i koje za vrlo kratko vreme osvoje publiku iz celog sveta, a postoje one koje vrlo lako padnu u zaborav, dok svoje autore ostavljaju u velikim dugovima.

Iako je nekada prosto potrebno vreme da se "zaljubimo" u neka ostvarenja i pružimo im šansu, na nemilosrdnom tržištu striming servisa, malo koji projekat ima taj luksuz da na takav način dolazi do svojih gledalaca. Čim neka serija nakupi dovoljno negativnih kritika ili gledanost počne da pada, gotovo je sigurno da neće dobiti nastavak.

Netfliks je tako ove godine otkazao snimanje novih sezona za mnoge svoje serije, iako su neke od njih stekle solidan broj obožavalaca. Ovo su neke od njih:

"Another Life"

Naučno-fantastična serija "Another Life" pratila je grupu astronauta u svemirskoj misiji koji se, očekivano, na svom putovanju susreću s brojnim opasnostima.

Još u prvoj sezoni podelila je publiku, ali je već nakon druge Netfliks odlučio da je ukine u martu ove godine.

"Archive 81"

"Archive 81" obećavala je mnogo i čak su joj predviđali rekordnu gledanosti. Serija, čiji scenario potpisuje Rebeka Zonenšajn, prati stručnjaka za restauraciju Dena Tarnera (Mamedu Atei), koji dobija nesvakidašnju ponudu za posao od bogataša po imenu Virdžil Davenport (Martin Donovan).

Tarner ima zadatak da restaurira kolekciju oštećenih video kaseta iz devedesetih, a pošto su u tako lošem stanju, mora da dođe do Virdžilovog imanja u nepristupačnoj šumi.

Ispostavlja se da se na trakama nalazi snimak studentkinje (Dina Šihabi) koja istražuje čudan slučaj požara u jednom stambenom kompleksu.

Den uskoro postaje opsednut snimkom, koji ga vodi otkriću zastrašujućeg kulta.

Kritičari su je naširoko hvalili, pa je na sajtu Rotten Tomatoes imala ocenu od čak 92 procenta. Ipak, njeni ljubitelji verovatno nikad neće saznati šta se desilo sa njenim protagonisima nakon dramatične završnice, budući da je Netfliks odustao od rada na drugoj sezoni.

"Blockbuster"

Sitkom "Blockbuster" nije važio za najkreativniji sadržaj na Netfliksu, a deluje da čak nije maksimalno iskoristio svoju premisu.

Inspirisana popularnom serijom "Office", "Blockbuster" je pratila ekipu zaposlenu u poslednjem video klubu u Americi koja se bori da njihov posao u digitalnoj eri ostane relevantan.

Ipak, publika joj je dala skromnu ocenu od samo 5,1 na IMDb, a ni kritičari nisu imali mnogo reči hvale.

"Cooking With Paris"

Rijaliti emisija "Cooking With Paris" u glavnoj ulozi imala je svetsku trendseterku Paris Hilton koja je za kamere kuvala i ugošćavala brojne javne ličnosti.

Ipak, zbog negativnih ocena i slabe gledanosti, druga sezona je otkazana samo nekoliko meseci kasnije.

"Fate: The Winx Saga"

Adaptacija čuvene dečje serije "Winx Club" premijerno je prikazana na Netfliksu u januaru prošle godine. Imala je impresivnu gledanost u prvih 28 dana na tom servisu i odmah dobila zeleno svetlo za drugu sezonu, koja je predstavljena u septembru 2022. 

Nažalost, statistike su bile mnogo nepovoljnije u odnosu na prvi deo, tako je Netfliks otkazao snimanje nastavka.

"First Kill"

Iako "First Kill" nije dobila mnogo pohvala, ali je ipak imala solidnu bazu obožavalaca. Kada je Netfliks objavio da je otkazuje, glavna glumica Felisija D. Henderson javno se pobunila, tvrdeći da je servis nije adekvatno reklamirao.

"Gentefied"

Sitkom "Gentefied" prati trojicu rođaka rođaka koji pokušavaju da spasu prodavnicu takosa svog dede od zatvaranja. Druga sezona je objavljena u novembru prošle godine i dobila je uglavnom pozitivne kritike, ali je uprkos tome, to je bila jedna od prvih emisija koja je otkazana početkom 2022.

"On the Verge"

Francuska humoristička serija na engleskom jeziku iz 2021. prati živote četiri žene u četrdesetim. Mnogi su hvalili veličanstvenu Džuli Delpi koja je u glavnoj ulozi, iako je bilo i kritika na račun kvaliteta scenarija.

Ipak, u aprilu ove godine Netfliks je otkazao "On the Verge".

"Q-Force"

Animirana komedija za odrasle "Q-Force" prati grupu LGBT+ špijuna koji se bore kako protiv državnih neprijatelja, tako i protiv diskriminacije na radnom mestu. 

Ipak, mnogi su je kritikovali zbog stereotipa i nedostatka kvalitetnog humora, pa je njen tvorac ove godine otkrio da neće dobiti drugu sezonu.

"Raising Dion"

Zasnovana na istoimenom stripu i kratkom filmu Denisa Liua iz 2015, "Raising Dion" prati dečaka sa superherojskim moćima.  Prva sezona je dobila odlične ocene, pa je dobila i drugu u februaru ove godine, ali uprkos solidnoj gledanosti, već u martu je Netflik stavio tačku na ovu priču.

"Resident Evil"

Možda i najmanje iznenađenje na ovoj listi je otkazivanje televizijske adaptacije kultne franšize "Resident Evil" koja je dobila gotovo isključivo negativne ocene.

Iako je imala ogroman potencijal i izvanrednog Lensa Redika u glavnoj ulozi, njeni tvorci ga nisu uspešno iskoristili i druga sezona je otkazana.

"The Baby-Sitters Club"

Jedan od najpopularnijih serijala dečjih knjiga u Americi dobio je svoju ekranizaciju u julu 2020. Serija je odmah dobila brojne obožavaoce, a potvrđeno je i snimanje druge sezone.

Uprkos tome što je imala verne gledaoce, otkazana je u martu ove godine. 

"The Bastard Son & The Devil Himself"

Hvaljena serija "The Bastard Son & The Devil Himself" pratila je šesnaestogodišnjeg sina najstrašnije veštice na svetu, koji pokušava da pronađe svoje mesto u svetu. 

Ipak, druga sezona je otkazana, iako je prva dobila visoku ocenu od 7,6 na IMDb sajtu.

"The Imperfects"

Netfliks je "The Imperfects" reklamirao kao "priču o punoletstvu" koja je pratila trojicu dvadesetogodišnjaka pretvorenih u čudovišta u jednom katastrofalnom eksperimentu. 

Iako su oni u prvoj sezoni krenuli u misiju da pronađu one koji su im uništili život, neće moći da dođu do razrešenja, jer je striming servis otkazao drugu sezonu.

"Midnight Club"

Jedno od većih iznenađenja na ovoj listi je otkazivanje serije "Midnight Club" koja je u oktobru čak bila jedna od najgledanijih serija na Netfliksu. 

Serija Majka Flenegana, koji je zaslužan i za druge zastrašujuće naslove na tom striming servisu, kao što su "The Haunting of Hill House" i njen nastavak "The Haunting of Bly Manor", premijerno je prikazana 7. oktobra, a prva od sedam epizoda, nazvana "The Final Chapter" ili "Poslednje poglavlje" upisana je u Ginisovu knjigu rekorda kao epizoda sa najviše naglih prepada.

Ipak, snimanje druge sezone je neobjašnjivo otkazano.

"The Midnight Gospel"

U protekloj godini koja je bila veoma teška za Netfliks, njihov tim za animirane serije i filmove pretrpeo je najviše udaraca.

Nakon pada broja pretplatnika striming servisa, kompanija je potpuno rasformirala odeljenje za animaciju, a brojne naslove otkazala.

Među njima je neobična serija "The Midnight Gospel" sa melanholičnom pričom o bićima iz svetova koji nestaju.

"Warrior Nun"

Verovatno najviše ljubitelja od svih serija na ovoj listi imala je "Warrior Nun" koja je nedavno otkazana. 

Serija prati tinejdžerku koja se budi u mrtvačnici sa supermoćima i saznaje da je predodređena da se pridruži sekti monahinja koje se bore protiv demona.

Iako je odluka o otkazivanju serije zabolela mnoge njene ljubitelje, kreator "Warrior Nun" Sajmon Beri nagovestio je na svom Tviteru da će ispitati mogućnost da je preseli na neku drugu platformu. 

Komentari (0)

Kultura