Aktuelno iz kulture

"Sreda" obara rekorde: Spinof "Porodice Adams" po gledanosti nadmašio seriju "Čudovište Damer"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

15/12/2022

-

09:22

"Sreda" obara rekorde: Spinof "Porodice Adams" po gledanosti nadmašio seriju "Čudovište Damer"
"Sreda" obara rekorde: Spinof "Porodice Adams" po gledanosti nadmašio seriju "Čudovište Damer" - Copyright Prinstscreen YouTube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Nova Netfliksova serija "Sreda" (Wednesday) postala je druga najpopularnija serija na engleskom jeziku u istoriji tog striming servisa.

Ona je zauzela mesto "Čudovišta Damera", koji je sada treći po gledanosti u toj kategoriji.

Takođe, ot je i treći program na platformi koji je prikupio preko milijardu pregleda za mesec dana od lansiranja, što je do sada pošlo za rukom samo prvoj sezoni "Squid Game" i četvrtoj sezoni "Stranger Things".

Ipak, deluje da će se za sada "Sreda" tu i zaustaviti, kako zbog velike prednosti "Stranger Things", tako i zbog činjenice da spinof "Porodice Adams" traje samo 6,8 sati u poređenju sa 13 sati koliko traje četvrta sezona popularne serije o družini iz Hokinsa.

Serija prati ćerku iz porodice Adams, koja pokušava da se uklopi u svojoj novoj školi "Nevermor" akademiji, a zatim i njene pokušaje da razreši veliku misteriju. Pored Džene Ortege u naslovnoj ulozi, igraju i Ketrin Zita Džouns (Mortiša), Luis Guzman (Gomez), Ajzak Ordonez (Pagsli), a epizodnu ulogu ima i Kristina Riči, koja je tumačila lik Srede u ostvarenju iz 1991.

Inače, taj film je trebalo da režira upravo Barton, ali je on morao da odbije ponudu, jer se već obavezao da snima "Betmena".

Striming servis nedavno je objavio i video sa gafovima sa snimanja trenutno jedne od najpopularnijih serija na svetu.

Takođe, jedna od scena koja je postala viralna na internetu je Sredin ples na školskoj svečanosti, a taj upečatljivi televizijski trenutak na svom TikToku je rekreirala čak i Lejdi Gaga.

Vredi napomenuti prošle nedelje druga najgledanija serija na Netfliksu bila "Hari i Megan" o ljubavnoj priči vojvode i vojvotkinje od Saseksa, koja je odjeknule u javnosti. Prve tri epizode te serije imale su najuspešniji start od svih drugih Netfliksovih dokumentarnih programa do sada, a ostatak bi trebalo da bude dostupan od 15. decembra.

Prema podacima Netfliksa, "Hari i Megan" do sada je gledalo više od 28 miliona domaćinstava.

Komentari (0)

Kultura