Aktuelno iz kulture

Volonteri pozvani da se priključe Fondaciji "Novi Sad - Evropska prestonica kulture"

Komentari

Autor: Euronews

17/05/2021

-

15:06

Volonteri pozvani da se priključe Fondaciji "Novi Sad - Evropska prestonica kulture"
Volonteri pozvani da se priključe Fondaciji "Novi Sad - Evropska prestonica kulture" - Copyright Vladan Veličković

veličina teksta

Aa Aa

Fondacija "Novi Sad - Evropska prestonica kulture" i Novosadski volonterski servis pozivali su sve zainteresovane da postanu deo volonterskog tima koji će učestvovati u realizaciji i promociji programa do i u godini titule prestonice kulture.  

Novi Sad će tokom 2022. godine s ponosom poneti prestižnu titulu Evropske prestonice kulture, predstavljajući svojim sugrađanima celogodišnji kulturni program koncipiran u ukupno osam programskih lukova, na krilima slogana "Za nove mostove".

"Svi zainteresovani Novosađani koji uživaju u kulturnim događajima, ali i koji bi želeli da steknu nova znanja i iskustva i spremni su za nove izazove, vole kreativan rad, te žele da zajedničkim snagama kreiraju bolje i kvalitetnije društvo i doprinesu kulturnom životu grada, mogu da se prijave do  31. maja putem formulara dostupnog na sajtu Fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture", navode iz ove fondacije.  

Prema rečima koordinatora Novosadskog volonterskog servisa, Vojislava Prkosovačkog, volontiranje u kulturi pruža odlično iskustvo, ali je i vrlo važan način za učenje i lični razvoj.  

"Volontiranje u programima projekta Novi Sad - Evropska prestonica kulture pruža mogućnost za učešće u događajima koji se dešavaju jednom u životu. Očekuje nas lep niz aktivnosti tokom 2021. i 2022. godine, sa fokusom na Kaleidoskop kulture i Doček. Volonteri će biti podrška u realizaciji programa i postati sastavni deo tima Fondacije i tako steći jedinstveno iskustvo", ističe Prkosovački.   

Volonteri moraju imati više od 15 godina, a pozicija volontera podrazumeva podršku u organizaciji različitih programa i aktivnosti tokom realizacije projekta, ali i u promociji projekta "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".

Komentari (0)

Kultura