Aktuelno iz kulture

Bojana Stamenov o svom predstojećem bluz albumu: Iz teških stanja dolazi inspiracija

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2023

-

12:59

Bojana Stamenov o svom predstojećem bluz albumu: Iz teških stanja dolazi inspiracija
Bojana Stamenov - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Pevačica Bojana Stamenov, na nagovor saksofoniste Gabora Bunforda, okupila je prošlog avgusta ekipu muzičara iz Subotice i Novog Sada u "Bojana Stamenov bend", a uskoro će objaviti i svoj bluz album.

"Kroz svirke, nastupe i sešne ekipa je došla do zaključka: 'Ružo', tako me zovu, 'ti moraš pevati bluz'", rekla je pevačica za Tanjug Reflektor.

Prema njenim rečima, bend u kome su Bunford, bubnjar Goran Vetović, basista Aron Mesaroš i gitarista i kompozitor Dušan Milivojević je "fokusiran na muziku koju voli i ume da peva". 

"Svi su moja familija, prodica i prijatelji, ljudi koji su motivisali, pokrenuli, dali mi na značaju, probudili, da napišem par tekstova i sada već imamo pet, šest numera gotovih", navela je muzičarka. 

Stamenov je rekla da je rok da se pojavi album kraj 2023. godine ali je njena "želja da bude do leta".

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Jedna od pesama je "Shoes For Blues" koja je nastala nakon što je Stamenov sedela sam u kafiću posle treninga i pokušavala da pronađe inspiraciju.

"Uvek smo govorili da treba da se zaljubiš, pa budeš povređena. Iz tih teških stanja dolazi inspiracija. A u stvari pesma je krajnje ohrabrujuća. Eto, sedela sam čekala, nisi se javio, nema veze, daj šminku, garderobu moje 'shoes for blues'. I idem na piće da se lepo provedem. Zašto bih patila?", navela je Stamenov.

Pored pesme "Let's Go" čija je poruka "posle muke od korone, ajmo, idemo", Stamenov je najdraža "Where Have You Been", nastala na osnovu rifa gitariste Milivojevića. 

Tokom sešna Stamenov se videla u odrazu na površini klavira i nije mogla da se prepozna.

"To je bila moja faza kada sam počela da shvatam koliko sam se promenila, jer sam smršala. Vidim se na tv-u ali mi još uvek nije bila jasna ta moja promena. Budem sama sebi čudna. Počela sam da se cerim. Nema veze ni sa kakvim muškarcima. Ovo je pesma za mene. 'Gde si ti do sada?'", rekla je pevačica.

Stamenov je rekla da bend još uvek nije načisto gde će održati beogradsku promociju albuma, ali pošto muzičari iz Subotice i Novog Sada "vole klopati", rekla je da ne može "promocija bez kulena".

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Mora negde na otvorenom. Meni je negde u glavi Botanička bašta. Volela bi da bude u prirodi", naglasila je Stamenov. 

Upitana kako gleda na budućnost živih nastupa u doba digitalne revolucije, Stamenov je rekla da je njoj stran koncept stranih zvezda koje objavljuju snimke svojih koncerata na internet platformama.

"Nije to to dok niste u pubilici i ne osetite taj vajb, uživo interakciju sa ljudima. Da li će preživeti lajv nastupi? Nadam se da hoće. Možda neće biti lako, možda će proći kroz neku vrstu evolucije, videćemo kakve", ocenila je muzičarka.

Prema njenim rečima, muzika je kroz vekove uvek nalazila načine da opstane i "dobra pesma će uvek živeti u narodu".

"Nadam se da nas neće zatvarati, pa ćemo moći da pravimo koncerte, makar biili manji. Preživeće", ocenila je Stamenov.

Komentari (0)

Kultura