Aktuelno iz kulture

Projekat novog filma Mirjane Karanović pozvan na Gap-Financing Market Venecijanskog filmskog festivala

Komentari

Autor: FCS

05/07/2021

-

17:37

Projekat novog filma Mirjane Karanović pozvan na Gap-Financing Market Venecijanskog filmskog festivala
Mirjana Karanović - Copyright Tanjug/KOMUNIKART/Nebojša Babić

veličina teksta

Aa Aa

"Gap-Financing Market ovogodišnjeg Filmskog festivala u Veneciji, osmi po redu market čiji je cilj pomoć evropskim nezavisnim i internacionalnim producentima da obezbede konačni udeo u sveukupnoj finansijskoj strukturi svojih filmskih projekata, objavio je listu sačinjenu od 57 ovogodišnjih učesnika.

Lista obuhvata dugometražne filmove, dokumerntarce, televizijske serije i projekte iz domena virtualne stvarnosti. Pristiglo je više od 250 prijava, a među odabranim i pozvanim našao se i jedan srpski projekat", objavio je Filmski centar Srbije.

U pitanju je porojekat filma "Majka Mara".

"Priča filma `Majka Mara` prati potrese u životu žene nakon samoubistva sina-jedinca. Kako javljaju iz produkcije, planirano je da snimanje počne na proleće naredne godine. Koproducenti su: Paul Thiltges i Adrien Chef (PTD, Luksemburg), Vladimir Bulajić (December, Slovenija), Nemanja Bečanović (VHS, Crna Gora), Damir Ibrahimović (Deblokada)", navode iz Filmskog centra Srbije i podsećaju da je projekat Karanovićeve izborio podršku i Filmskog centra Srbije.

I na ovom filmu, producentkinja je Snežana van Hauvelingen (produkcijska kuća "This and That Productions"), koja je prethodno bila producentkinja filma "Dobra žena", rediteljskog prvenca naše proslavljene glumice. "Dobra žena" premijerno je prikazan na prestižnom festivalu Sandens.

Pomenuti market će se održavati od 3. do 5. septembra, kao deo programa Venice Production Bridge, a pod okriljem predstojećeg, 78. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji.

Komentari (0)

Kultura