Aktuelno iz kulture

Evrovizijska scena u Liverpulu inspirisana zajedništvom: Takmičari nastupaju na pozornici "koja će se pamtiti godinama"

Komentari

Autor: Eurovision.tv

03/02/2023

-

13:34

Evrovizijska scena u Liverpulu inspirisana zajedništvom: Takmičari nastupaju na pozornici "koja će se pamtiti godinama"
Evrovizijska scena u Liverpulu inspirisana zajedništvom: Takmičari nastupaju na pozornici "koja će se pamtiti godinama" - Copyright Promo/eurovision.tv

veličina teksta

Aa Aa

Britanski nacionalni servis predstavio je impresivnu scenu na kojoj će 37 takmičara odmeriti snage na ovogodišnjoj Evroviziji u Liverpulu.

Scenograf Hulio Imede zasnovao je svoju viziju na principima "zajedništva i proslave".

"Arhitektura je inspirisana širokim zagrljajem, otvaranjem ruku ka Ukrajini, izvođačima i gostima iz celog sveta. Bio sam usredsređen na kulturološke aspekte i sličnosti između Ukrajine i Velike Britanije, naročito Liverpula - od muzike, plesa i sikarstva do arhitekture i poezije", rekao je Imede za zvanični portal Evrovizije.

Hulio je radio na velikim događajima poput dodele Gremi nagrada i EMA nagrada MTV kanala, a dodao je da je dužnost scenografa da istaknu izvođenja.

Scena će imati površinu od 450 kvadratnih metara, 220 kvadratnih metara ekrana koji mogu nezavisno da se pomeraju i okreću, kao i 700 video ploča na podu i više od 1.500 metara LED lampi.

"Želeli smo da scena izgleda tako da je ljudi pamte godinama", rekao je Endrju Kartmel, izvršni producent takmičenja. 

 

 

"Važno nam je da delegacije imaju najbolji mogući prostor za rad. Želeli smo da im damo set sa mnogo opcija za izvođenje", dodao je on.

Podsetimo, Srbiju je na Pesmi Evrovizije prošle godine predstavlja Konstrakta pesmom "In Corpore Sano" koja je zauzela visoku petu poziciju, dok je pobednik manifestacije bio ukrajinski Kaluš orkestar. 

Međutim, zbog ratnog stanja u Ukrajini, domaćin Pesme Evrovizije u maju će biti drugoplasirano Ujedinjeno Kraljevstvo, odnosno grad Liverpul.

Ove godine, polufinalne večeri biće održane 9. i 11. maja, a finale je zakazano za 13. maj.

Predstavnik Srbije biće odabran na nacionalnom festivalu "Pesma za Evroviziju", a sve kandidate možete poslušati na ovom linku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura