Aktuelno iz kulture

Otvoren konkurs za 15. Festival srpskog filma fantastike

Komentari

Autor: Tanjug

06/07/2021

-

19:15

Otvoren konkurs za 15. Festival srpskog filma fantastike
Otvoren konkurs za 15. Festival srpskog filma fantastike - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Udruženje "Mladi kadrovi" iz Beograda raspisalo je konkurs za slanje filmova na 15. Festival srpskog filma fantastike, koji će biti otvoren do 10. septembra, dok je početak festivala zakazan za oktobar, saopštili su organizatori.

Kao i prethodnih godina, u obzir će biti uzeti filmovi koji se bave najširim spektrom fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih kuća i budžeta.

Filmski program manifestacije pratiće brojne promocije, tribine i gostovanja, kao i osmo izdanje "šetnje zombija".

Za zvaničnu nagrada festivala "Koskar" se takmiče domaći, regionalni i međunarodni filmovi na slobodnu temu u kategorijama: najbolji film, najbolja režija, najbolji scenario, najbolji film iz regiona, najbolji strani film i specijalni doprinos filmskoj umetnosti.

Organizatori poručuju zainteresovanim stvaraocima da filmovi za "Koskara" treba da obrađuju neku od tema fantastike (horor, epsku, folklornu, urbanu ili naučnu), kao i da su engleski titlovi obavezni.

Inostrani celovečernji filmovi neće moći da se takmiče za nagradu - umesto toga će biti prikazani u okviru festivalskog "Off" programa, dok se domaća dugometražna ostvarenja mogu takmičiti.

Prema rečima organizatora, cilj ove odluke je da se podstakne domaća produkcija filmova iz oblasti fantastike.

Komentari (0)

Kultura