Aktuelno iz kulture

Priča o ljubavi Salvadora Dalija i njegove Gale: Film "Daliland" posle svetske premijere stiže na 51. Fest

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2023

-

11:07

Priča o ljubavi Salvadora Dalija i njegove Gale: Film "Daliland" posle svetske premijere stiže na 51. Fest
profimedia/Man Ray - Copyright profimedia/Man Ray

veličina teksta

Aa Aa

Nakon svetske premijere na Filmskom festivalu u Torontu, Fest pred domaću publiku donosi novo ostvarenje kanadske rediteljke Meri Haron, "Daliland", o fascinantnom i burnom odnosu između čuvenog umetnika Salvadora Dalija i njegove supruge Gale, saopštili su iz organizacije festivala.

U naslovnoj ulozi je britanski oskarovac Ben Kingsli ("Gandi"), dok Galu tumači Barbara Sukova, nemačka glumica, dobitnica prestižnih filmskih priznanja među kojima su nagrade iz Kana i Venecije. 

Ezra Miler je u ulozi mladog Dalija a publika ga poznaje po ulogama u filmu "Moramo da razgovaramo o Kevinu" i "Čarlijev svet".

Dalijevu dugogodišnju muzu, francusku pevačicu, slikarku i manekenku Amandu Lir, u filmu tumači Andreja Pejić, transrodna manekenka i glumica poreklom iz Bosne.

Pejićeva se proslavila pojavljivanjem u spotu Dejvida Bouvija "The Stars (Are Out Tonight)" uz Tildu Svinton, nakon čega je ostvarila nekoliko zapaženih uloga u igranim filmovima.

Rediteljka Meri Haron poznata je po još jednom filmskom ostvarenju koje je posvetila velikom umetniku XX veka, Endiju Vorholu "Pucala sam na Endija Vorhola", kao i po ostvarenju "Američki psiho".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura