Aktuelno iz kulture

"Prvih 50 godina": Akustičarski dvojac Vlada i Bajka održao koncert u Ateljeu 212

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2023

-

22:35

"Prvih 50 godina": Akustičarski dvojac Vlada i Bajka održao koncert u Ateljeu 212
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Akustičarski dvojac Vlada i Bajka održao je večeras koncert "Prvih 50 godina" na velikoj sceni Ateljea 212. i oduševio publiku u davno rasprodatoj sali ovog beogradskog pozorišta.

Ambijent pozorišne sale potpuno je odgovarao izvođenju velikih hitova jednog od najvažnijih akustičarskih jugoslovenskih bendova kao što su "Oblak" i "Beograd".

Uz Vladu i Bajku su na sceni svirali Duda Bezuha, klavijaturista Zoran Radetić, basista Dragan Ivanović i bubnjar Petar Radmilović, kao i saksofonista Maks Kočetov, a za usnom harmonikom je bio Pera Džo Miladinović.

 

Vlada i Bajka su uz grupe S vremena na vreme, Suncokreti, kantautorku Jadranku Stojaković i Ibricu Jusića obeležili jugoslovensku akustičarsku scenu.

Debitovali su singlom "Zvuk tišine/Cecilija" (1971), sa obradama pesama Sajmona i Garfankla, ali su se autorski oglasili 1973. nastupima na festivalima i na nekoliko singlova sa Markovićevim kompozicijama "Dok te gledam", "Lutanja" i "Novi svet".

Gitaristi i pevači Vladimir Marković i Dragutin Balaban su nakon singla "Oblak/Za koju noć", na stihove pesnika Dobriše Cesarića, prestali da rade 1975. godine.

Vlada i Bajka su obnovili rad za album "Ja nisam ja" (1994), sa koga se izdvojila pesma "Beograd", na kojoj su gostovali glumci Dragan Nikolić, Nikola Kojo i Dragan Bjelogrlić, kao i muzičari Bora Đorđević i Dušan Prelević. 

Komentari (0)

Kultura