Aktuelno iz kulture

Menjaju se cene Netfliks paketa u Srbiji: Koliko sada koštaju usluge popularnog striming servisa

Komentari

Autor: Wall Street Journal

24/02/2023

-

13:03

Menjaju se cene Netfliks paketa u Srbiji: Koliko sada koštaju usluge popularnog striming servisa
Menjaju se cene Netfliks paketa u Srbiji: Koliko sada koštaju usluge popularnog striming servisa - Copyright Tanjug/AP/Gene J. Puskar

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Netfliks najavila je da će smanjiti cene pretplate u određenim zemljama, kako bi održala rast broja korisnika, a među državama koje će ubuduće plaćati manje za usluge striming servisa, nalazi se i Srbija.

Netflix je ažurirao cene pretplate za svoje postojeće pakete, pa tako Basic paket sada košta 4,99 evra (ranija cena je iznosila 7,99 evra), Standard paket košta 7,99 evra (ranija cena je bila 9,99 evra), dok Premium paket sada košta 9,99 evra (stara cena 11,99 evra).

Nove cene će postojećim korisnicima biti dostupne tokom sledećih nedelja od njihovog sledećeg ciklusa naplate. Postojeći korisnici biće obavešteni putem e-maila, a tačno vreme zavisiće od ciklusa naplate određenog korisnika.

Prema pisanju Wall Street Journal, cene su niže i u nekim zemljama na Bliskom istoku, u subsaharskoj Africi, Latinskoj Americi i Aziji. 

Podsećamo, početkom februara najavljeno je i da će biti uvedena ograničenja deljenja lozinki u više zemalja. To znači da će kupci morati da plate dodatnu naknadu ako žele da s prijateljima dele nalog.

Ta i ostale promene koje uvodi Netfliks rezultat su teške 2022. godine za striming industriju, a ta platforma je između aprila i juna izgubila skoro milion pretplatnika. 

Iako se situacija kasnije popravila i broj pretplatnika ponovo počeo da raste, platforma ne odustaje od inovacija u načinu pružanja usluga.

Vredi podsetiti da su promene u funkcionisanju pretplate najvećeg striming servisa na svetu sajber kriminalci iskoristili su da pokrenu novu prevaru kojom pokušavaju da se domognu finansijskih informacija korisnika Netfliksa, a više o tome pročitajte u odvojenom tekstu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura