Aktuelno iz kulture

Val Kilmer podelio svoju životnu priču i borbu sa karcinomom u dokumentarcu: Teško mi je da govorim i da budem shvaćen

Komentari

Autor: Today

08/07/2021

-

20:44

Val Kilmer podelio svoju životnu priču i borbu sa karcinomom u dokumentarcu: Teško mi je da govorim i da budem shvaćen
Val Kilmer podelio svoju životnu priču i borbu sa karcinomom u dokumentarcu: Teško mi je da govorim i da budem shvaćen - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Popularni glumac Val Kilmer, zvezda je novog dokumentarca "Val" o njegovom životu i borbi sa karcinomom, koji će premijerno biti prikazan na Kanskom festivalu.

Kilmer je dijagnozu raka grla dobio 2015. godine, a tokom lečenja podvrgnut je trahetomiji, koja je uticala na njegovu sposobnost govora, prenosi Tudej. 

U novom dokumentarcu, 61-godišnji glumac, koji je u početku krio svoju dijagnozu, koristi elektrolarinks, mehanički uređaj koji mu omogućava komunikaciju. On sa gledaocima deli i četiri decenije privatnih snimaka koje je sam pravio i prenosi priču o njegovom "magičnom životu".

U novom trejleru za film Kilmer kaže: "Nedavno sam dobio dijagnozu raka grla. Još se oporavljam i teško mi je da govorim i da budem shvaćen".

Dokumentarac u produkciji Amazon studija, režirao je Lio Skot i Ting Po, kojima je posao olakšalo to što je glumac od pojave kućnih kamera, voleo da snima mnoge detalje iz svog života. 

Tako u kratkom prikazu, vidimo Kilmera sa Kevinom Bejkonom i Šonom Penom kako ćaskaju tokom projekcije filma "Slab Boys" i mnoge scene iz blokbastera u kojima je on imao glavnu ulogu. 

"Kao da je bilo juče, a prošao je celi život", napisao je Val na Tviteru.

"Dok ovo pišem, moj dokumentarac se sprema da bude premijerno prikazan na Kanskom festivalu. I koliko god da sam zahvalan što sam odabran za tu veliku čast, radujem se što ću sa svima vama podeliti svoju životnu priču", napisao je on.

"Val" će se u bioskopima naći od 23. jula, a striming na Amazon Prime počinje od 6. avgusta.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura