Aktuelno iz kulture

Mladi talenti učvršćuju grčko-srpsko prijateljstvo: Koncert učenika muzičkih škola iz Zemuna i Krfa na Kolarcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/03/2023

-

12:36

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Muzička škola "Kosta Manojlović" iz Zemuna i Muzička škola "Krf" sa istoimenog grčkog ostrva , potpisale su ugovor o saradnji, a njihov prvi zajednički nastup biće priređen u Beogradu, na Kolarcu.

Profesorka harmonike u zemunskoj školi Blaženka Biočić, najavila je nastup Orkestra harmonika "KostaMan", ali i solista i kamernih sastava. 

"Izvodićemo klasičnu muziku, a takođe će biti i naše tradicionalne narodne muzike. Krfska škola je pripremila program sa horom, orkestrima i igračkim ansamblima. Njihov program je više tradicionalan, ali ima i zabavne muzike. Biće veselo i biće sigurno za svačije muzičko uho i svačiji muzički ukus", rekla je Biočić za Euronews Srbija.

Euronews

 

Saradnja između dveju škola ostvarena je zahvaljujući Željku Popoviću iz krfskog Društva grčko-srpskog prijateljstva.

"Drago nam je da smo sada konačno uspeli da spojimo dve muzičke škole, jer mi na Krfu želimo da napravimo dečji kamp i da deca iz Srbije i Grčke zajedno kampuju na mestu gde se i odvijao možda i najvažniji deo srpske istorije i gde je najjača spona grčko-srpskog prijateljstva", rekao je Popović.

Na mestu gde su se nalazili logori Šumadijske divizije na Krfu pod maslinama ušuškan je plac za čiju otplatu odlaze prihodi od koncerta uz nadu da će već sledeće godine to biti mesto sklapanja grčko-srpskog prijateljstva nekih novih generacija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu