Aktuelno iz kulture

Ansambl narodnih igara i pesama "Kolo" nastupa u MTS Dvorani: Karte "planule" za nekoliko dana

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2023

-

13:10

Ansambl narodnih igara i pesama "Kolo" nastupa u MTS Dvorani: Karte "planule" za nekoliko dana
Ansambl Kolo - Copyright Ansambl Kolo

veličina teksta

Aa Aa

Poznati ansambl narodnih igara i pesama "Kolo", najčuveniji srpski i jedan od najcenjenijih svetskih ansambala koji neguje tradicionalnu muziku, odigraće u subotu, 11. marta u MTS Dvorani u Beogradu Svečani koncert u čast 65 godina Radio Beograda 2, saopštili su organizatori. 

Tokom 80-minutnog nastupa "Kolo" će izvesti program pesama i igara iz srpske muzičke tradicije, posebno osmišljen za ovu priliku. U programu će biti pesme i igre iz Šumadije, Vojvodine, istočne Srbije, Prizrena, Vranja i drugih krajeva.

Ansambl inače ove godine obeležava 75 godina postojanja tokom kojih je širio lepotu tradicionalne muzike i igre širom sveta: od Australije, Rusije, Kine, SAD, Japana, Indije, do Egipta, Izraela, Indonezije, Burme, Tunisa, Maroka, i mnogih drugih zemalja.

Kako je "Kolo" uspevalo i uspeva decenijama da održi svoj vrhunski kvalitet, na koji način i dalje fascinira publiku možda je najbolje objasnio jedan belgijski kritičar rečima: "U njihovim igrama nema nikakve izveštačenosti, sve je prirodno, sve dolazi iz srca i sve ide pravo u srce"

Ulaznice za ovaj koncert već su rasprodate, a poštovaoci ansambla koji nisu uspeli da dođu do ulaznice, direktan prenos koncerta mogu gledati u subotu 11. marta, od 20 časova na Drugom programu RTS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura