Aktuelno iz kulture

U Galeriji Novembar otvorena izložba "We all P(r)ay for internet"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/03/2023

-

13:20

U Galeriji Novembar otvorena izložba "We all P(r)ay for internet"
Pavle Banović u Novembar galeriji - Copyright Marijana Janković

veličina teksta

Aa Aa

U beogradskoj Galeriji Novembar otvorena je samostalna izložba konceptualnog i vizuelnog umetnika Pavla Banovića, pod nazivom "We all P(r)ay for Internet".

Banović prvi put samostalno izlaže u Galeriji Novembar, a pažnju publike i kritike privukao je "sadržajem vrednim konzumiranja" – još od studentskih radova sa Likovne akademije, umetnik se bavi upravo temama konzumacije sadržaja, pažnjom, proizvodnjom želje, ali i šire: Internet kulturom, pop kulturom, estetikom društvenih mreža, svakodnevnim životom "offline i online", kao i ljubavlju i telesnošću u današnje vreme, navedeno je u najavi otvaranja ove izložbe.

"Na ovoj izložbi su radovi nastajali u poslednje tri godine, i oni tematizuju mahom odnose između ljudi i tehnologije, konkretnije svih uređaja koje koristimo svakodnevno, posebno različitih internet fenomena i sadržaja. Osnovna ideja ove izložbe je da nas podstakne da promislimo alatke i tehnologije koje koristimo - ili one koriste nas - i kako možemo da stvorimo nove i drugačije navike u konzumaciji", objašnjava Banović.

Marijana Janković

 

Istovremeno, dok kritički obrađuje navedene teme u svojim radovima, Banović preispituje i svoju poziciju kao umetnika, konzumenta i objekta, bavi se međuljudskim odnosima u novom poretku – kako stupamo u odnose i kako doživljavamo i komuniciramo ljubav u eri interneta. Svoj rad krunisao je prošle godine Mangelos nagradom, priznanjem koje se dodeljuje mladim konceptualnim umetnicima.

Izložba "We all P(r)ay for Internet" traje do 23. aprila – posetioci mogu pogledati radove Pavla Banovića u Galeriji Novembar od utorka do petka (12-20h), subotom (10-16h) i nedeljom (10-14h).

Komentari (0)

Kultura