Aktuelno iz kulture

Milica Li Filipovski o seriji "Dug moru": Svaka epizoda je uzbudljivija od prethodne

Komentari

Autor: Tanjug

13/03/2023

-

14:50

Milica Li Filipovski o seriji "Dug moru": Svaka epizoda je uzbudljivija od prethodne
Milica Li Filipovski o seriji "Dug moru": Svaka epizoda je uzbudljivija od prethodne - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Treću sezonu serije "Dug moru" čija će prva epizoda premijerno biti prikazana večeras na Superstar TV, zajedno su režirali Leon Lučev i Milica Li Filipovski. 

Li Filipovski je rekla da joj je snimanje "Duga moru" bilo zanimljivo iskustvo, jer se radi o seriji čiji su jezik, stil i smer već uspostavljeni, i "moraš da prihvatiš da je to igra kompromisa".

"Dođeš kao autor sa nekim idejama, ali moraš da sagledaš šta doprinosiš nečemu što već postoji, šta je publiku interesovalo prethodne sezone", rekla je rediteljka za Tanjug.

"Ima puno mističnih trenutaka, koje smo sami smišljali, gerilski, jer nisu bili napisani. Vraćali smo se korenima, počecima kad si reditelj sa malom ekipom na plaži", navela je Li Filipovski.

Prema njenim rečima, prizore nevremena je snimala krajnje nekonvencionalno, nastojeći da dočara i unutrašnje nevreme lika koji je pred kamerom, odnosno i pored efekata fokusirala se na lik.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

U tim trenucima glumci su bili goli do kože, a Li Filipovski je naglasila da su bili odlični i fantastični za saradnju.

Li Filipovski je istakla da "talenat odmah prepoznate", a da je bitno da glumac želi od reditelja da mu bude reper kvaliteta, da zajedno stvaraju lik.

"To tražim i stvarno sma imala u ovoj sezoni. Svi smo bili apsolutno ravnopravni, zato što je u osnovi poštovanje najbitnija stvar u saradnji sa glumcima i ostalom ekipom", navela je rediteljka.

U trećoj sezoni serije "Dug moru" trudili su se da nikada ne ostavljaju epizodu nedorečenu, a Li FIlipovski je dodala da voli "klifhengere" i da je sa Lučevim i dramaturzima nastojala da "u svakoj epizodi publika bude svesna da je čeka nešto još uzbudljivije".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura