Aktuelno iz kulture

Nastavak serije "Dug moru" snima se na Rosama: Zvučna glumačka imena i novih 16 epizoda u trećoj sezoni

Komentari

Autor: Sonja Šulović

09/05/2022

-

18:56

Nastavak serije "Dug moru" snima se na Rosama: Zvučna glumačka imena i novih 16 epizoda u trećoj sezoni
Nastavak serije "Dug moru" snima se na Rosama: Zvučna glumačka imena i novih 16 epizoda u trećoj sezoni - Copyright Telekom Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Dragan Mićanović, Ana Lečić, Vesna Trivalić, Vule Marković, Bojana Maljević, Ana Maljević, Srđan Grahovac, Jelena Graovac i mnogi drugi članovi ekipe serije "Dug moru" trenutno borave u Crnoj Gori, gde na Rosama snimaju treću sezonu priče koja je opčinila gledaoce svojom neobičnom i hipnotišućom atmosferom.

U produkciji Telekom Srbija i Monte Royal Pictures, treći nastavak "Dug moru" doneće čak 16 novih epizoda, a snimanje će se tokom leta i početkom jeseni odvijati ne samo u Boki Kotorskoj, već i u Beogradu, gde su prve scene već snimane po scenariju Marijane Čulić Vićentić.

"`Dug moru` je drugačija od svih drugih serija i zato nam je posebno draga. Pre četiri godine smo ušli u produkciju i ponosan sam što smo napravili Superstar kanal koji je postao ubedljivo najgledaniji kablovski kanal, a na kome se prikazuju isključivo kvalitetne domaće serije i filmovi. Mnogima smo dali šansu i podigli standard kada je u pitanju kvalitet produkcije. Naši planovi su još ambiciozniji, a već smo uspeli da naše serije internacionalizujemo i plasiramo ih na pet kontinenata. Sa najbržom rastućom platformom Dizni Plus smo napravili aranžman za `Dug moru`, kao i za seriju `Državni službenik`, koje će se prikazivati u Indiji, tako da su se naše serije našle u društvu `Ratova zvezda` i `Marvela`", kaže Vladimir Lučić, generalni direktor Telekom Srbija.

Prema njegovim rečima, u velikoj svetskoj trci među najpopularnijim striming servisima i zahtevima za produkciju koji su sve veći, Telekom Srbija je u pravom trenutku prepoznao taj trend i krenuo s produkcijom. 

Snimljen je "Pregovarač", a do kraja godine u planu je da nastavke rade ekipe serija "Ubice mog oca" i "Azbuka našeg života". S druge strane, publiku očekuju nova serija "Nemirni", kao i nastavci hitova "Tajkun", "Klan" i "Crna svadba".

Telekom Srbija

Vladimir Lučić i Bojana Maljević

Pred ekipom serije "Dug moru", čini se, ogroman je posao, ali su već dve važne i teške scene s uspehom snimljene. Kao i prethodne dve sezone, prodikciji najviše "muka" zadaju nepredvidive vremenske prilike na Jadranskom primorju.

"Budući da nam je ovo treća sezona, mi smo već uigran tim. S druge strane, imamo i nove kolege, nove lokacije i situacije. Uspeli smo, na primer, da dovedemo kran, zver od 15 metara na nepristupačnu lokaciju, i snimimo scenu koja zbog kiše neće izgledati kako je prvobitno zamišljena, ali smo upravo zbog kiše dobili nešto drugačije. Imaćemo i flefbekove, zaista ćemo ovog puta otići u epohu - Drugi svetski rat i devedesete... ",  otkriva tek poneki detalj glumica i producent Bojana Maljević.

Maljević ističe da će junaci u trećem nastavku shvatiti da se dug moru ne zaustavlja ritualno, uz "abrakadabra", a ovih dana intenzivno razmišljaju o tome ko će naplatiti dug, a ko pak ostati dužan.

"Serija je živa stvar. Iako imamo čvrtsto postavljene likove, u ovom trenutku smo otvoreni ka svim krajevima. Fokusirani smo da završimo 10 epizoda, kako bismo krajeve koji su ostali otvoreni (u preostalih 6 epizoda) kompletirali i na osnovu snimljenog materijala", kaže Maljević dodajući da u ovom trenutku ne mogu govoriti o tome da li će biti i četvrte sezone.

Pojačanja: Seka Sablić, Dubravka Drakić, Aleksandar Radenković

I publika i kritika imale su samo reči hvale za priču, a po atmosferi su "Dug moru" ocenjivali rečima da je u pitanju "balkanski Tvin Piks". Upravo se treća serzona, prema rečima kreatora, vraća onome što je obeležilo prvu sezonu - u fokusu su junaci, kako se oni nose sa osećajem krivice i problemima, a u potrazi za ljubavlju i odgovorima moraće prvo da se suoče sa sobom.

Publika i ovog puta može očekivati iznenađenja, gostujuće glumace, a uz Olgu (Ana Lečić) oko koje se zapravo vrti cela priča, nove epizode obeležiće još tri junakinje - glumice: Seka Sablić u ulozi najstare štrige, Dubravka Drakić koja tumači Ćaletovu ćerku i Jelena Graovac u ulozi naučnice, koje će se potruditi da "dobro pomrse konce" i Periši (Dragan Mićanović) i Svetlani (Bojana Maljević).

Telekom Srbija

Leon Lučev ovog puta i kao reditelj

Važan lik za treću sezonu je i Oskar, lik kog će na malom ekranu izneti Aleksandar Radenković, glumac našeg porekla koji je izgradio više nego uspešnu karijeru u Nemačkoj. Njegov Oskar je istraživački novinar koji dolazi iz Berlina kako bi pokušao da rasvetli okolnosti smrti svog prijatelja iz detinjstva Jaka Grosmana (Sebastijan Kavaca). Istražujući njegovu smrt, Oskar će krenuti i u otkrivanje sopstvenih "demona" i osećaja krivice koju nosi.

"Druga sezona se završava sa tri smrti, pa smo i krenuli od toga da li nas te smrti obavezuju. Pošto ovo nije kriminatlistička serija, već ti krimi elelementi postoje samo u funkciji drame, nismo sada hteli da idemo u tom prvacu, zato smo rešili da se pričom pozabavi istraživački novinar koji je sa naših prostora i ima dovoljno lične motivacije da traga, ali i da se identifikuje sa saznanjima i istinama", dodaje Maljević.

Telekom Srbija

Milica Filipovski

"Dug moru" je autorska serija, pa će nakon Gorana Gajića i Gorčina Stojanovića, treću sezonu kao reditelji potpisati Leon Lučev i Milica Filipovski.

"To je i dalje apsolutno ista serija, ali se vizuelno pomera, kao da pratimo emotivni tok junaka od sezone do sezone i to se oseti u atmosferi. Leon je dobro upoznao likove igrajući u prethodne dve sezone i kada je izneo svoj predlog i rediteljsku eksplikaciju, bili smo iznenađeni i rekli da je zanimljivo. Milica je, s druge strane, mlada i nagrađivana rediteljka, jedno potpuno osveženje i uživanje je raditi sa rediteljima tako različitih senzibiliteta, ali koji su našli konekciju i koja je za sve nas ostale jako važna", dodaje Maljević.

I treća sezona serije "Dug moru" biće emitovana na kanalu Superstar.

Preporuka za vas

Uzbudljiva jesen na Superstaru: Stižu "Ubice 5" i "Pevačica", Lučić najavio nastavak "Državnog službenika", "Bunar" i "Baš Čelik"

Komentari (0)

Kultura