Aktuelno iz kulture

Šta nas čeka u nastavku serije "Kalkanski krugovi"?

Komentari

Autor: Euronews Srbija / 24sedam

25/04/2022

-

15:19

Šta nas čeka u nastavku serije "Kalkanski krugovi"?
Šta nas čeka u nastavku serije "Kalkanski krugovi"? - Copyright Printscreen YouTube/RTS Prikazuje

veličina teksta

Aa Aa

Nastavak "Kalkanskih krugova", prema mišljenju mnogih jedne od najboljih serija emitovanih tokom protekle godine, nestrpljivo se iščekuje.  

Iako je autor serije Đorđe Milosavljević prošle jeseni nagovestio da je počeo rad na scenariju za drugu sezonu, a zatim se početkom ove godine i Milan Karadžić, reditelj ovog projekta u produkciji FireFly i Telekoma Srbije, nadovezao sa informacijama o nastavku, konkretnih informacija o novim epizodama još nema.

Ipak, glavni glumac u seriji Vojin Ćetković, koga trenutno gledamo u nastavku "Tajni vinove loze", gostujući na RTS otkrio je da je čuo neke informacije o tome kada bi "Kalkanski krugovi" trebalo da se nastave.

"Još ništa konkretno ne znam. Čuo sam da se piše scenario za drugu sezonu, ali kada je reč o snimanjima, verujem da se čeka leto, da cela Šumadija olista. Mada, onda pretpostavljam da ćemo novu sezonu gledati tek 2023. godine", rekao je Ćetković.

Ranije je reditelj serije i glumac Mima Karadžić ispričao za portal filmitv.rs da nas u drugoj sezoni "Kalkanskih krugova" očekuje "isto toliko uzbuđenja, napetosti, misterije, bajkovitosti i elemenata horora što je publiku najviše i privuklo seriji".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Gledam da zadržim glavnu glumačku postavu na koju je publika već navikla. Pojaviće se Žarko Laušević, Ivana Zečević, Vojin Ćetković, Nina Janković, Nataša Ninković. Radnja se dešava godinu dana kasnije u odnosu na prvu sezonu. Važno je zadržati kontinuitet priče. Biće veoma interesantnih i iznenađujućih momenata upravo za glumce. Veoma mi se sviđa što je scenarista Đorđe Milosavljević okrenuo neke stvari na glavu. Imaćemo i nove likove i svi će biti veoma zanimljivi, ali ko su oni, o tome ćemo tek pričati", rekao Karadžić, otkrivši da je Vesna Trivalić dočarala samo na slici lik Magdalene, Verine starije sestre, i Gordanine druge ćerke.

"Ta žena je ostavila Velibora pre nekih 20 godina, a u nastavku ćemo videti njihovu priču. Iz njihovog incesta rođen je Petar, Mačji smeh. Još ne znam tačno šta nas sve očekuje u drugoj sezoni, jer Đorđe takve stvari krije čak i od mene", zaključio je reditelj.

"Kalkanski krugovi" su se u prethodnoj sezoni bavili misterijom koja više od 120 godina progoni meštane sela Dol. Poreklom iz Dola je glavni junak serije Dejan (Vojin Ćetković). Кako bi odvojio ćerku Mionu (Ivana Zečević) od lošeg društva u Beogradu, Dejan odlučuje da pobegnu iz grada i problema sa kojima nisu mogli da se izbore. 

U selu pak otkrivaju i deo porodične istorije koju su njihovi preci želeli da sakriju. Još jedan od važnih likova "Кalkanskih krugova" takođe je i Dejanov stric Velibor (Žarko Laušević). 

Prošlost opominje, opterećuje, obavezuje i usmerava junake, a njihovu budućnost trebalo bi da vidimo u drugoj sezoni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura