Aktuelno iz kulture

Bojana Maljević: Treća sezone serije "Dug moru" je mediteranski mistični realizam

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2023

-

20:08

Bojana Maljević: Treća sezone serije "Dug moru" je mediteranski mistični realizam
Bojana Maljević - Copyright Tanjug/Andrija Vukelić

veličina teksta

Aa Aa

Treća sezona serije "Dug moru" biće premijerno prikazana od 13. marta (21:00) i donosi nekoliko novih glumaca među kojima je Seka Sablić, izjavila je producentkinja i glumica Bojana Maljević.

"Serija je po žanru magični realizam, nije čista fantazija, nego drama sa mističnim elementima. U tom magičnom mediteranskom realizmu pričamo priču dalje i otvaramo put u trećoj sezoni ka velikom finalu u četvrtoj", rekla je Maljević Tanjugu.

Prema njenim rečima, uporedo sa prikazivanjem deset nastavaka treće sezone radnim danima na televiziji Superstar, teku "finalne pripreme za snimanje četvrte sezone koje treba da počine ovog proleća".

Maljević je rekla da je među likovima treće sezone nemački glumac Aleksandar Radenković koji igra, prvi put na našem jeziku, novinara Oskara koji dolazi da istražuje smrt profesora Grosmana sa kraja druge sezone.

"Dubravka Drakić iz Crne Gore igra ćerku pokojnog Ćaleta koga je igrao Miki Krstović i ima veliku ulogu - ona je jedan veliki antagonista u seriji", navela je Maljević.

Glumačkoj ekipi u kojoj su Ana Lečić, Dragan Mićanović, Nada Šargin, Vule Marković, Leon Luče, Vesna Trivalić i drugi, pridružila se Sabljić koja igra Staru Štrigu, a Maljević ističe da je "ona veliko pojačanje, pogotovo na toj mističnoj liniji".

"Hteli smo polako da povezujemo sve te naše svetove, mrtvih i živih. Da se još više uveže i pratimo dalje Olgino (Lečić) odrastanje na realističnom i mističnom nivou", rekla je Maljević.

Prilikom današnjeg predstavljanja novinarima ekipe treće sezone, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija Aleksandra Martinović je rekla da "Dug moru" spada u njihove inovativne i originalne sadržaje, i da ima svoju publiku i fanove.

"Sigurna sam da ih nova sezona neće razočarati i da će novi zapleti i svet misterije na obali mora privući i veliki broj novih gledalaca“, rekla je Martinović.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Komentari (0)

Kultura