Aktuelno iz kulture

Ameli Pulen više nikada neće biti ista: Reditelj otkrio koje je pravo zanimanje čuvene junakinje francuskog filma

Komentari

Autor: Euronews

16/03/2023

-

07:34

Ameli Pulen više nikada neće biti ista: Reditelj otkrio koje je pravo zanimanje čuvene junakinje francuskog filma
Ameli Pulen više nikada neće biti ista: Reditelj otkrio koje je pravo zanimanje čuvene junakinje francuskog filma - Copyright profimedia/©Miramax/Courtesy Everett Collection

veličina teksta

Aa Aa

Pre gotovo 22 godine šarmantna Ameli Pulen uselila se u srca filmofila širom sveta. Čuveni film Žan-Pjera Ženea postao je jedno od najuspešnijih ostvarenja u istoriji francuske kinematografije. I mada je bilo i onih kojima "Ameli" nije omiljeni francuski film, čak ni najveći cinici, imuni na fantastiku ne bi mogli da predvide objašnjenje koje je o svom delu nedavno dao sam autor.

Naime, Žan Pjer Žene objavio je na društvenim mrežama kratki film u kom je ispričao "istinitu priču" o glavnoj junakinji u kom otkriva da Ameli nije dobrodušna konobarica kakvu smo nekada znali.

Ona je zapravo radi kao špijun za KGB.

Sastavljen od čuvenih scena iz filma, raspoređenih tako da prikažu sasvim drugačiju priču (na primer, kako da se napravi krem brule sa cijanidom), ovaj eksperiment reditelja ukazuje na značaj montaže u procesu stvaranja filmova i kako se ista slika može upotrebiti za pričanje novih scenarija.

Inače, Žene se poslednjih godina retko pojavljuje u javnosti. 

Nakon "Čudesne sudbine Ameli Pulen", predstavio je i uspešne "Veridba je dugo trajala" (2004) i "Micmacs" (2009) ali planetarni uspeh nije ponovio.

Prošle godine je nakon gotovo decenije odsustva, objavio i "Bigbug", naučno-fantastičnu komediju, koja nije uspela da osvoji publiku kao njegova ranija dela.

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu