Aktuelno iz kulture

Koncerti ruskih bendova "Nogu svelo" i "Anacondaz" večeras i sutra u Domu omladine

Komentari

Autor: Tanjug

20/03/2023

-

11:06

Koncerti ruskih bendova "Nogu svelo" i "Anacondaz" večeras i sutra u Domu omladine
Dom omladine Beograda - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Ruski muzičari sve više održavaju koncerte u Srbiji, tako da će večeras i sutra, 20. i 21. marta u Domu omladine Beograda nastupiti grupe "Nogu svelo" i "Anacondaz".

Ruski pank rok bend "Nogu svelo", sada sa sedištem u SAD, čiji je lider Maksim Pokrovski, imaće koncert večeras u beogradskom Domu omladine, u sali "Amerikana". Bend je nedavno objavio svoju novu antiratnu pesmu "С Новым годом, сынок!", sa spotom u kome učestvuju poznati ruski glumci Čulpan Hamatova i Artur Smoljaninov u produkciji reditelja Mihaila Segala.

Ovom pesmom je bio najavljen drugi deo njihove evropske turneje koji uključuje koncerte u Parizu (13. mart), Antverpenu (15. mart), Alikante (17. mart), Barseloni (19. mart), a očekuje ih i Turska – Istanbul (23. mart) i Antalija (25. mart).

Sastav "Nogu svelo!" pod rukovodstvom osnivača, pevača i bas gitariste Maksima Pokrovskog, već više od 30 godina nastupa u Rusiji, Evropi i SAD.

Prve ljubitelje svoje muzike osvojili su još 1988. godine kada su se pojavili u klubu "Moskovska rok laboratorija", državnog projekta, koji je bio fokusiran na vodjenje i kontrolu mladih i talentovanih muzičara u eri perestrojke.

Grupa je objavila 15 studijskih albuma, preko 65 spotova i njihov rad je obeležen mnogim ruskim i evropskim muzičkim nagradama, kao Best Sound Track MTV Russia.

Maksim Pokrovski je autor i nekoliko naslovnih pesama u igranim filmovima, a takođe je u toku dve sezone bio učesnik ruske verzije poznatog rialiti šou programa "Survivor".

Poslednjih godinu dana, bend "Nogu svelo!" objavio je osam antiratnih pesama, gde su i "Ne treba nam rat", "Nazad, Rusija" i "Ukrajina", kao odgovor na rusku agresiju koja traje duže od 12 meseci. 

Takođe, prikupljali su priloge za "World Unite for Ukraine" putem onlajn koncerta i podržali su izbeglički logor u Tbilisiju (Gruzija).

Bend je učestvovao u dobrotvornom dogadjaju GCI Planete -"Veče mira, muzike i umetnosti".
Tokom prvog dela svoje evropske turneje, zajedno sa humanitarnim fondom "Zeilen van Vrijheid", sakupljen je novac za vozilo hitne pomoći za Ukrajinu.

Maksim Pokrovski je bio deo dobrotvornog tok šou programa "Island Instinct", a sav prilog je iskorišćen za kupovinu mobilne bolnice u Ukrajini.

Deo prihoda od drugog dela turneje biće namenjen dobrotvornim organizacijama za pomoć ukrajinskim žrtvama i izbeglicama.

Ruski "power rap" sastav "Anakondaz" prvi put će nastupiti u Beogradu sutra veče, 21. marta, takodje, kao prethodni bend, u Domu omladine Beograda, na sceni sale "Amerikana".

Ovaj sastav je nastao 2010. godine i od tada je bio veoma produktivan, jer je objavio preko 100 pesama. U svojoj muzici uspešno kombinuju gitarski zvuk sa hip hop elementima, kao i melodične vokalne deonice.

Sastav je tokom svoje karijere nastupao širom Rusije i Evrope i sarađivao sa bendovima poput "NoizeMC", "Kis-Kis" i "Zatočka".

Koncert “Anakondaz” u DOB-u je uveliko već rasprodat.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura