Aktuelno iz kulture

Nakon 26 događaja u 10 zemalja u 2022. godini, EXIT novu sezonu otvara u Beogradu i Herceg Novom

Komentari

Autor: Promo

23/03/2023

-

08:14

Nakon 26 događaja u 10 zemalja u 2022. godini, EXIT novu sezonu otvara u Beogradu i Herceg Novom
EXIT Photo tim - Copyright EXIT Photo tim

veličina teksta

Aa Aa

Nakon jedne od najuspešnijih godina u istoriji organizacije, uz 26 događaja u 10 zemalja, koje pored regiona uključuju i Ujedinjene Arapske Emirate, Holandiju i Tursku, i posetu od oko pola miliona ljudi, EXIT organizacija otvara novu festivalsku sezonu. 

Velika EXIT Dance Arena Belgrade Takeover žurka uz Hot Since 82, koja će biti održana ove subote u Glavnom hangaru u Luci Beograd, kao i Flower Power u Herceg Novom 1. aprila uz Claptona i Konstraktu događaji su kojim će započeti festivalska 2023. godina.

Subotnje Exitovo „osvajanje“ Beograda koje predvodi jedan od najuspešnijih britanskih producenata i DJ-eva Hot Since 82 uz jaku domaću podršku, napraviće idealno zagrevanje za ovogodišnji EXIT festival i jedno od najjačih izdanja globalnog hrama elektronske muzike – mts Dance Arene, gde će pored Hot Since 82 nastupiti i Eric Prydz, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Keinemusik, Michael Bibi i CamelPhat.

EXIT Promo

 

Novo Exitovo poglavlje nastavlja se u subotu 1. aprila u Herceg Novom, na Flower Power događaju koji donosi proslavu ljubavi, zajedništva i mira, a hedlajneri ovog muzičkog spektakla su jedan od najpopularnijih umetnika svetske house scene – Claptone i najtraženije muzičko ime našeg regiona – Konstrakta sa svojim bendom Zemlja Gruva.

Sledi i peto jubilarno izdanje Sea Stara, zakazano za 19. i 20. maj u laguni Stella Maris u Umagu, koje predvode The Prodigy, Indira Paganotto, Robin Schulz i Mahmut Orhan. EXIT festival – centralni događaj ove sezone zakazan za period od 6. do 9. jula, kada na Petrovaradinsku tvrđavu stižu i The Prodigy, Wu-Tang Clan, Skrillex, Alesso, Viagra Boys, Dimitri Vegas & Like Mike, Claptone, Chase & Status, SOFI TUKKER, LF System, Michael Bibi, Ben Böhmer i brojni drugi izvođači.

EXIT Photo tim

 

Deveto izdanje Sea Dance-a biće održano u novom terminu, od 18. do 20. avgusta, na plaži Buljarica kod Budve, uz ARTBAT i Indiru Paganotto, dok je drugo izdanje Get EXITed događaja u Strumici zakazano je za 7. septembar, a najmlađi u porodici Exitovih festivala Ada Divine Awakening okupiće po treći put svoje jedinstveno pleme, na Adi Bojani u Crnoj Gori od 15. do 20 septembra.

Objavljeni događaji čine deo celokupnog programa koje organizacija priprema za 2023. godinu i za koju se očekuje da će nadmašiti prošlu sezonu.

Sa osam festivala, ekskluzivnim VR projektom na svetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai, partnerstvom sa jednom od najvećih metaverse konferencija u Evropi, 18 različitih muzičkih događaja i rasprodatim NFT kolekcijama sa svetski poznatim superzvezdama, EXIT je postao jedna od najvećih nezavisnih festivalskih organizacija na svetu.

Exitove događaje koji su prošle godine organizovani u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Holandiji, Turskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji i Sloveniji posetilo je oko pola miliona ljudi, što je najveća brojka u istoriji organizacije. Lista nagrada koje su do sada osvojene povećala se za dva internacionalna i regionalna priznanja, a kraj godine doneo je i uži izbori za tri Evropske festivalske nagrade, koje su Exitovi festivali već osvojili četiri puta.

EXIT Photo tim

 

EXIT, Sea Dance, Sea Star, Ada Divine Awakening, dva izdanja No Sleep festivala, WOMBA i Get Exited događaji obeležili su povratak muzičke i manifestacione industrije na Balkanu, uz hedlajnere kao što su Calvin Harris, Nick Cave i The Bad Seeds, Iggi Azalea, Amelie Lens, ARTBAT, Boris Brejcha, Maceo Plex, Nina Kraviz, Honey Dijon, Monolink, Satori i Sepultura.

Prethodnu godinu beležio je i ulazak u Metaverse i lansiranje jedne od prvih NFT kolekcija u festivalskom svetu, kao i NFT ulaznica za festival. Osim što je bio kreativan i inovativan, ovaj poduhvat je bio i veoma uspešan, budući da su sve kolekcije rasprodate, a EXIT je zajedno sa NFT-Tix-om osvojio nagradu za najbolju inovaciju na Britanskim festivalskim nagradama.

Pored toga, EXIT je predstavio najjače festivalsko VR iskustvo na svetu, premijerno na svetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai, a kasnije i u EXITVERSE zoni na Sea Dance festivalu.

Komentari (0)

Kultura