Aktuelno iz kulture

Grupa Queen kreće na turneju po Americi: Fredija Merkjurija menja Adam Lambert

Komentari

Autor: Tanjug

24/03/2023

-

13:49

Grupa Queen kreće na turneju po Americi: Fredija Merkjurija menja Adam Lambert
Grupa Queen kreće na turneju po Americi: Fredija Merkjurija menja Adam Lambert - Copyright AP/Paul Ellis/Pool via AP, Marco Arndt

veličina teksta

Aa Aa

Britanska rok grupa Queen saopštila je danas da kreću na putovanje po SAD u okviru ''Rhapsody" turneje, a na mestu pevača ponovo će biti amerikanac Adam Lambert.

Oni će od 4. oktobra do 11. novembra odsvirati 14 koncerata, a kako je rekao Mej, set-lista i koncerti razlikovaće se od poslednje turneje iz 2019. godine, prenosi Rojters. ''Obišli smo ceo svet, svašta se izdešavalo. Biće različitih pesama, drugačije produkcije, uvek stavljamo nove stvari'', rekao je gitarista.

Kako navodi agencija, nova turneja sastojaće se od koncerata koji će trajati oko 150 minuta, na kojima će bend, između ostalog, izvoditi klasike poput ''We Will Rock You'', ''Killer Queen'', ''Don't Stop Me Now'', ili ''Bohemian Rhapsody'', a na bini će biti korišteni posebni specijalni efekti.

''Lepo je dati vizuelni kontekst pesmama koje ljudi tako dobro poznaju, tako se menja percepcija o tome o čemu pesma govori, ili osećaj koji pesma donosi. Tako i osvežavamo hitove, dajemo neku novu dubinu'', naveo je Mej.

Prošlog oktobra, Kvin su objavili izgubljenu pesmu ''Face It Alone'', na kojoj peva pokojni frontmen i jedan od najcenjenijih pevača svh vremena, Fredi Merkjuri, a koja je snimljena još 80-ih godina i treblao je da se nađe na albumu ''The Miracle''.

Upitan da li publika u budućnosti može da očekuje objavljivanje još pesama na kojima je pevao Merkjuri, Mej je naveo da je ''to teško reći'', i dodao da sigurno postoji još izgubljenih snimaka, ali da ih je teško pronaći.

Brajana Meja prošle sedmice je britanski kralj Čarls proglasio za viteza zbog njegovih doprinosa muzici. ''Bilo je lepo videti kralja, sa kojim smo u kontatu poslednjih godina. Ceremonija je bila intimna, moja porodica je bila tamo. Spustio je mač na moja ramena, i pitao me kako su mi kolena. Ja sam zapravo godinu dana stariji od njega'', rekao je Mej. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura