Aktuelno iz kulture

Tvorac čuvene "Sobe", koja važi za najgori film u istoriji, ponovo iza kamera: Tomi Vizo u "Velikoj ajkuli"

Komentari

Autor: Variety

28/03/2023

-

07:23

Tvorac čuvene "Sobe",  koja važi za najgori film u istoriji, ponovo iza kamera: Tomi Vizo u "Velikoj ajkuli"
Tvorac čuvene "Sobe", koja važi za najgori film u istoriji, ponovo iza kamera: Tomi Vizo u "Velikoj ajkuli" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Reditelj i zvezda filma "Soba" koji nezvanično važi za najgori film svih vremena, ponovo je stao iza kamera novog ostvarenja "Big Shark". 

Posle melodrame iz 2003. koja je stekla kultni status i ušla u udžbenike filma kao "'Građanin Kejn' loših filmova", Vizo je snimio film o trojici vatrogasaca koji spasavaju Nju Orleans od napada velike ajkule. 

On potpisuje i režiju i scenario, a uz Isaju Laborda i Marka Valerijana igra jednu od glavnih uloga. Projekat je najavljen još 2019. godine, a u njemu je trebalo da igra i Greg Sestero, poznat kao Mark iz "Sobe",  ali se ne pojavljuje u novom trejleru, tako da nije poznato da li je zaista dobio angažman u "Velikoj ajkuli".

"Velika ajkula" biće prikazivana u odabranim bioskopima u Americi, a Vizo planira da se lično pojavljuje na svakoj od pretpremijera, piše Variety.

Vizoov prvi film "Soba" je od niskobudžetnog nezavisnog filma, zbog bizarnog i nekonvencionalnog pripovedanja, tehničkih i narativnih nedostataka i neadekvatne glume postao deo programa filmskih studija Univerziteta Sent Klaud u Minesoti, ali i deo pop kulture. 

Zahvaljujući komičnom efektu koji je nehotice proizveo, film "Soba" i danas se prikazuje u Americi, a Tomi Vizo često učestvuje na tribinama posvećenim ovom filmu.

Greg Sestero je o njegovom nastanku napisao i knjigu "Disaster Artist" po kojoj je kasnije snimljen i istoimeni film sa Džejmsom Frankom u glavnoj ulozi, za koju je dobio Zlatni globus. 

Komentari (0)

Kultura