Aktuelno iz kulture

Koncert Morikoneove muzike u Kolarcu za kraj Martovskog festivala

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2023

-

15:57

Koncert Morikoneove muzike u Kolarcu za kraj Martovskog festivala
Enio Morikone - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U završnici jubilarnog 70. Martovskog festivala 4. aprila (20:00) u Kolarčevoj zadužbini italjanski orkestar Le Muse će izvoditi muziku Enija Morikonea iz nagrađivanih filmova, saopštio je danas Dom omladine Beograda (DOB).

Koncert "Omaž Eniju Morikoneu: Muzika za Oskara" biće održan "uz učešće Morikoneove dive, muze i inspiracije Suzane Rigači, peva Daniela Plači, a diriguje Andrea Albertini", saopštio je DOB.
Le Muse je ženski ansambl koji u projektu “Muzika za Oskara” nastupaju kao klasične muzičarke, "sa ciljem dočaravanja zvuka koji bi bio što približniji originalnim Morikoneovim kompozicijama". 
"Svaku numeru će predstaviti i obogatiti anegdotama, kuriozitetima, istorijskim i biografskim beleškama", kaže se u saopštenju.

Morikone (1928-2020) se smatra za jednog od navažnijih kompozitora filmske muzike svih vremena zahvaljujući ostvarenjima kao što su ”Dobar, loš zao”, “Za šaku dolara”, “Za dolar više”, “Bilo jednom na Divljem zapadu”, “Bilo jednom u Americi”, “Profesionalac” i mnogim drugima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura