Aktuelno iz kulture

Akcioni film "Hitwoman" režira rediteljka iz Srbije: Jedna od uloga pripala zvezdi Netfliksove serije "Dark"

Komentari

Autor: Filmski centar Srbije

27/04/2023

-

20:44

Akcioni film "Hitwoman" režira rediteljka iz Srbije: Jedna od uloga pripala zvezdi Netfliksove serije "Dark"
Akcioni film "Hitwoman" režira rediteljka iz Srbije: Jedna od uloga pripala zvezdi Netfliksove serije "Dark" - Copyright Prinstscreen YouTube/Clips Nation

veličina teksta

Aa Aa

U Beogradu je počelo snimanje akcionog filma "Hitwoman" u produkciji američke producentske kuće Catalyst Studios, koja je svoj evropski ogranak otvorila u Beogradu prošle godine.

Mlada srpska rediteljka Milena Grujić izabrana je da režira novi akcioni film namenjen svetskom tržištu. Ovo je četvrti film koji ova američka produkcijska kuća snima u proteklih godinu dana u Srbiji, uz podršku domaćeg partnera Bandur film.

"Ovo je savršen projekat za Catalyst s obzirom na to da smo već napravili važne stvari u Srbiji: snimili smo tri filma, uverili se u talenat i znanje domaćih filmskih autora i saradnika, među kojima je bila i Milena. Zato smo oduševljeni što ćemo raditi sa Milenom i što će baš ona režirati ovaj film", ističu Mark Penel i Pol Kampf iz Catalyst studija.

Hitwoman je napeti akcioni film o Blejk, ženi koja je plaćeni ubica, a koja otkriva da organizacija za koju radi nema više ispravne namere. Kada odbije da izvrši zadatak i puca na metu koja joj je dodeljena i sama postaje meta firme za koju je nekad radila.

U glavnim ulogama su internacionalne zvezde Dominka Valo ("Psy 3: W imie Zasad"), Sebastijan Halk (serija Dark, film "Na zapadu ništa novo"), Martin Vutke ("Inglorious Bastards") i Maria Ervolter ("1899").

"Volim da pomeram sopstvene granice, da sarađujem sa kreativnim ljudima sa ciljem da pronađen jedinstvene načine da doprinesem projektu", kaže Milena Grujić. Ona naglašava da je režija koju radi uz pomoć Catalyst Studios veliki korak napred za nju ali i za sve kolege na Balkanu.

Autorsku ekipu, pored rediteljke, gotovo u potpunosti čine srpski filmski profesionalci među kojima su Ivan Kostić, kao direktor fotografije, Nenad Paranosić kao scenograf, Mateja Rackov, montažer i Jana Zaharijević, kostimografkinja.

Producent je Dragan Ivanović, ispred Bandur filma, izvršni producent Jordančo Petkovski, a direktor filma Lazar Ivanović, piše Filmski centar Srbije.

Trenutna investicija "Catalyst Studios" u Srbiji je više od 13 miliona evra za četiri filma koja se snimaju kod nas, uz angažovanje više od 800 ljudi, kako filmskih autora i radnika tako i profesionalaca iz drugih oblasti poslovanja. Svi filmovi će od početka do kraja u potpunosti biti realizovani u Srbiji, zaključno sa montažom i postprodukcijom, a uz učešće svetskih i srpskih glumaca i autora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura