Aktuelno iz kulture

Pavle Jerinić: Uloga u američkoj seriji "The Ark" je ostvarenje dečačkih snova

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2023

-

13:09

Pavle Jerinić: Uloga u američkoj seriji "The Ark" je ostvarenje dečačkih snova
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Pavle Jerinić igra jednu od važnih uloga u američkoj seriji "The Ark" koja se od nedavno emituje na Sy Fy kanalu.

Jerinić je rekao da je produkcijska kuća Balkanik medija uspostavila kontakte sa kreatorima serije "The Ark" Dinom Devlinom i Džonatanom Glasnerom, koji stoje iza uspešnih filmova "Dan nezavisnost" i "Zvezdana vrata".

Prema njegovim rečima, radnja se dešava u jednom svemirskom brodu pa se mogu koristiti studiji u Šimanovcima i ne postoje dodatni izdaci i troškovi.

"Tijana Upčeva i ja tumačimo jedne od glavnih likova. Tu je i Jelena Stupljanin koja se malo kasnije pojavljuje tokom prve sezone, ali je ona jedna od najbitnijih uloga", istakao je glumac. 

Jerinić je napomenuo da je uloga u "The Ark" ostvarenje dečačkih snova jer je kao mali maštao, gledajući slične serije i filmove, da se jednog dana pojavi "u tako nečemu, i evo nas danas, tu smo gde smo".

Prema njegovim rečima, u "The Ark" je zanimljivo što kompletnu ekipu iza kamere čine "naši ljudi".

"Strava u svemu tome je što na ovom području ima toliko talenata, stručnih ljudi, pametnih, velikih umetnika, koji su više nego upotrebljivi za bilo koje tržište i produkciju", ocenio je Jerinić. 

Pritisak igranja u stranoj produkciji je veći nego u domaćoj jer se glumi na stranom jeziku, i "koliko god poznavali engleski jako je bilo teško".  

"Trudio sam se maksimalno da britanski dijalekat prilagodim i osposobim da to bude što bolje. Ja sebi lovim greške i sada vidim šta je moglo bolje, ali apsolutno imam razloga da budem zadovoljan", rekao je glumac. 

Prema njegovim rečima, u stranoj produkciji od glumca se očekuje mnogo, nema prostora za opuštanje, radi se intenzivno, brzo, sa mnogo kadrova i dublova.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Pogotovo sa stranom ekipom koja dođe naoštrena, bez milosti. Spremni su, nemaju luksuza da se opuštaju", istakao je Jerinić.

U seriji se koriste kostimi Ivane Vasić Ingliš, a Jerinić kaže da je uzet model koji ima uporište u savremenoj tehnologiji kompresije.

"Mi smo u snu, u kapsulama i trebamo da se probudimo na sledećoj pleneti koja treba biti naseljena. Tokom godinu dana putovanja ležanja normalno da telo atrofira. Kada se probudimo kompresija pomaže da mišići brže prorade", rekao je Jerinić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura