Aktuelno iz kulture

Nemački mediji: "Srbija nastavlja da eksperimentiše i iznenađuje na Evroviziji"

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2023

-

14:24

Nemački mediji: "Srbija nastavlja da eksperimentiše i iznenađuje na Evroviziji"
Evrovizija 2023 - Copyright Tanjug AP/Martin Meissner

veličina teksta

Aa Aa

Nastupom Luka Bleka u prvom polufinalu "Pesme Evrovizije" Srbija se, posle uspešnog prošlogodišnjeg nastupa Konstrakte, pokazala kao zemlja spremna da eksperimentiše i iznenađuje, ocenio je Dojče vele. 

Novinarka nemačkog sajta Zolke Vinš je primetila da je u utorak u Liverpulu Blek izveo elektro-pesmu "Samo mi se spava", uz "impresivan scenski nastup koji se kretao od fantazije do naučne fantastike", i time "kupio kartu za finale".

"Srpski susedi Hrvati sa grupom Let 3 i pesmom 'Mama ŠČ' osvojili su publiku ludom mešavinom (filma) 'Rocky Horror Picture Show-a", (benda) Vilidž pipl, trans-revije i vojnog marša. Sa svojim antiratnim doprinosom i oni će biti na bini u subotu 13. maja", ocenila je između ostalog Vinš.

Podećamo, u finale 67. Evrovizije, pored Luke, prošli su i predstavnici Moldavije, Švajcarske, Finske, Češke, Izraela, Portugala, Švedske i Norveške.  

Voditeljke prvog polufinala bile su Julija Sanina, Hana Vadingem i Aleša Dikson, a takmičenje je u ispunjenoj dvorani proteklo u tradicionalnom evrovizijskom duhu sa zdušnim navijanjem posetilaca za omiljenu pesmu ili zemlju, uz mahanje zastavama. 

U revijalnom delu ja nastupila britanska pop pevačica Rita Ora.

Drugo polufinale zakazano je za 11. maj u Liverpulu, dok će se finale održati u subotu 13. maja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura