Aktuelno iz kulture

Pobednica Evrovizije se još jednom upisala u istoriju: Nagrada "Marsel Bezenson" ponovo u rukama Lorin

Komentari

Autor: Eurovision.tv

15/05/2023

-

10:35

Pobednica Evrovizije se još jednom upisala u istoriju: Nagrada "Marsel Bezenson" ponovo u rukama Lorin
Loreen - Copyright Tanjug AP/Martin Meissner

veličina teksta

Aa Aa

Godišnja nagrada "Marsel Bezenson" za najbolji evrovizijski nastup koju dodeljuju komentatori svih emitera pripala je predstavnici Švedske Lorin, čime je postala prvi izvođač koji je to priznanje dobio dva puta. 

Lorin, koja je takođe pobednica Evrovizije, bila je laureatkinja te nagrade i 2012. za pesmu "Euphoria", a sada joj je pripalo i priznanje akreditovanih predstavnika medija. 

Ranijih godina, nagradu za najbolji nastup dodeljivao je žiri sačinjen od pređašnjih pobednika, ali zbog problema u logistici, ove godine njihovo glasanje nije bilo moguće. 

Naši predstavnici i autori ranijih godina takođe su dobijali pomenute nagrade: Željko Joksimović 2004. za pesmu "Lane moje", Marija Šerifović 2007. godine za "Molitvu", kao i Konstrakta prošle godine za "In corpore sano".

Razlog za slavlje ima i Italija, jer je pesma Marka Mengonija "Due Vite", koja je u finalu Evrovizije zauzela peto mesto, dobila priznanje za najbolju kompoziciju. Marko je preuzeo nagradu, a zaslužili su je autori kompozicije – David Petrela i David Simoneta.

"Marsel Bezenson" nagrade dodeljuju se od 2002. godine, a dobile su naziv po osnivaču i kreatoru festivala.

Podsećamo, Lorin je ranije ostvarila još jedan istorijski uspeh -  postala je prvi ženski izvođač sa dve pobede na Evroviziji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu