Aktuelno iz kulture

Dečija pozorišta iz Beograda pripremila besplatne predstave za najmlađe

Komentari

Autor: Tanjug

15/05/2023

-

11:14

Dečija pozorišta iz Beograda pripremila besplatne predstave za najmlađe
Dečija pozorišta iz Beograda pripremila besplatne predstave za najmlađe - Copyright Boško Buha/Vladimir Jablanov

veličina teksta

Aa Aa

Dečija pozorišta u Beogradu – “Boško Buha”, Pozorištance “Puž”, Malo pozorište “Duško Radović” i Pozorište lutaka “Pinokio” pripremila su besplatne predstave za decu u narednom periodu, do kraja maja, povodom nedavnih tragedija koje su se desile u Beogradu i Mladenovcu.  

“U ovim teškim danima, svima je potrebna podrška, a naročito najmlađima. Pozorišta za decu Beograda, zajedno sa Sekretarijatom za kulturu vas pozivaju da besplatno pogledate predstave u našim pozorištima sa željom da provedete kvalitetno vreme sa svojim roditeljima i porodicama”, objavljeno je na društvenim mrežama u zajedničkoj objavi svih teatara za decu.  

Dodali su da je obavezna rezervacija karata telefonom, pa su zamolili roditelje da kontaktiraju blagajne onog pozorišta na čiju predstavu žele da dođu. 

Tako Pozorište “Boško Buha” izdavaja besplatne predstave - “Lepotica i zver” 16. maja (12.00h) i “Hajdi” za 22. maj (11.00h), dok je Malo pozorište “Duško Radović” pripremilo – “Per Gint u kraljevstvu trolova” takođe 22.05. (16.00h) i 31. maja – “Bajka o čarobnom vremenu” (11.00h).  

Pozorište lutaka Pinokio na Novom Beogradu je deci spremilo tri predstave – “Pepeljuga” (29. maj, 17.00h), “Tri praseta” (30. maj, 17.00h) i “Vuk i sedam jarića” (31. maj, 17.00h), a  Pozorište Puž, direktora Branka Kockice, dva komada – “Džinovska torta” (17. maj, 12.00h) i “Gospodar pesme” (26. maj, 12.00h).  

Komentari (0)

Kultura