Aktuelno iz kulture

"U refleksijama" uskoro pred venecijanskom publikom: Otvara se Paviljon Srbije na Bijenalu arhitekture

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/05/2023

-

14:33

"U refleksijama" uskoro pred venecijanskom publikom: Otvara se Paviljon Srbije na Bijenalu arhitekture
"U refleksijama" uskoro pred venecijanskom publikom: Otvara se Paviljon Srbije na Bijenalu arhitekture - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Paviljon Republike Srbije na 18. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji svečano će biti otvoren u Đardinima u petak, 19. maja u 12:15 sati, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Republiku Srbiju ove godine na prestižnoj smotri arhitekture predstavlja rad "U refleksijama, 6°27’48.81”N, 3°14’49.20”E", mladog autorskog tima koji čine Iva Njunjić i Tihomir Dičić, čiji je komesar Slobodan Jović.

Projekat realizuje Muzej primenjene umetnosti u ime Ministarstva kulture, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije.

Izabrani rad koji je odgovorio na zadatu temu ovogodišnjeg Bijenala arhitekture u Veneciji „Laboratorija budućnosti/ The Laboratory of the Future ”, kuratorke Lesli Loko, bavi se jednom afričkom temom vezanom i za našu arhitekturu i istoriju (Pokret nesvrstanih).

Okosnicu izložbe čini sagledavanje Međunarodnog sajma u Lagosu, od vremena kada je podignut, sedamdesetih godina prošlog veka, prema projektu jugoslovenskog arhitekte Zorana Bojovića, do danas.

Svečano otvaranje 18. Međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji je 20. maja, a ovogodišnja smotra će trajati do 26. novembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura