Aktuelno iz kulture

Klasika na reci: Na Belgrade River Fest dolazi operska zvezda Ana Netrebko

Komentari

Autor: Tanjug

19/05/2023

-

15:54

Klasika na reci: Na Belgrade River Fest dolazi operska zvezda Ana Netrebko
AP/Luca Bruno - Copyright AP/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Najveća svetska operska zvezda Ana Netrebko, između velikih nastupa u slavnoj antičkoj areni u Veroni i najuglednijoj operskoj sceni sveta milanske skale, 21. juna, nastupa na Belgrade River Festu u novom koncertnom prostoru pored zgrade Geozavoda.

Ona će nastupiti zajedno sa svojim suprugom Jusifom Ejvazovim, koji je jedan od vodećih tenora sveta, a uz simfonijski orkestar i hor RTS-a, predstaviće najlepše arilje Verdija, Pučinija, Štrausa, Vagnera.

"Zaista zadovoljstvo koje ćemo doživeti biće neverovatno, jer ćemo videti i čuti Anu Netrebko, vodeću primadonu 21. veka. Čućemo taj harizmatični, divan, najveći i najlepši lirski sopran sveta u predivnim arijama, u jednom scenografskom i produkcionom prostoru koji će biti na onom nivou koji se može doživeti na najvećim svetskim festivalima", istakao je za Tanjug kulturni ambasador festivala Vuk Žugić.

On napominje da će 22. juna nastupiti Jasmin Levi, vodeća svetska zvezda u koja u sebi i svojim pesmama nosi posebnu osećajnost i sentiment Mediterana, koja je bliska društvu, i da će pevati na španskom i hebrejskom jeziku.

"Imaćemo zadovoljstvo da 21. i 22. juna u okviru festivala Belgrade River fest budemo na jednoj velikoj, kulturnoj, evropskoj, svetskoj mapi sa dva događaja najvišeg svetskog nivoa", rekao je Žugić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura