Aktuelno iz kulture

Veliki koncert Gibonnija u oktobru u Beogradu!

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/06/2023

-

13:57

Veliki koncert Gibonnija u oktobru u Beogradu!
Veliki koncert Gibonnija u oktobru u Beogradu! - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najpopularnijih i najuticajnijih muzičara regionalne muzičke scene, Zlatan Stipišić Gibonni zakazuje susret sa beogradskom publikom 20. oktobra u Štark areni, gde je prvi put nastupao pre tačno deset godina.

Gibonni donosi muzičku čaroliju u Beograd, nakon što je ove godine u rekordnom roku rasprodao dva koncerta u zagrebačkoj Areni, i tako na najbolji način proslavio 35 godina karijere.

Mnogobrojne nagrade publike i struke, rasprodati koncerti širom regiona i verna raspevana publika, potvđuju uspešnost njegove višedecenijske karijere, ali kako i sam voli da kaže, pesma publike na svim koncertima koje održava, njemu je najbolja potvrda da je dobro ono što radi.

Vedran Metelko

 

"Tempera", "Činim pravu stvar", "Mirakul", "Libar", "Oprosti", "Posoljeni zrak i razlivena tinta", "Judi, zviri i beštimje", "Onako, od oka", "Udica", "Lažu fotografije" samo su neke od onih pesama zbog kojih se uvek traži karta više za njegove koncerte, koji su uvek posebni.

Popularni pevač, muzičar i kompozitor iz Splita, karijeru je počeo osamdesetih u bendu "Osmi putnik".

Najveći uspeh postiže kada je započeo solo karijeru u kojoj je napisao neke od najvećih hitova i to ne samo za sebe već i za svoje kolege. Malo je poznato da je za Dinu Dvornika napisao 17 pesama.

Dario Horvat

 

Saradnja i prijateljstvo sa Oliverom Dragojevićem, za koga je napisao čuvenu pesmu "Cesarica" i sa kojim je snimio i zajednički album "Familija", posebna je priča njegovog profesionalnog i ličnog života. Svaki njegov album ima svoj muzički pečat a pesme su uvek pronašle put do publike.

Kao ambasador dobre volje UNICEF-a održao je brojne humanitarne koncerte za borbu protiv gladi i siromaštva. Gibonni je u Beogradu poslednji put nastupao 2016. godine u Sava Centru, kada je beogradska publika uživala u tri rasprodata koncerta.

Ulaznice za oktobarski koncert mogu se već od danas kupiti (ponedeljak 5. jun) od 12h putem sajta tickets.rs i na prodajnim mestima Ticket Vision.

Komentari (0)

Kultura