Aktuelno iz kulture

Prvo izdanje Rubix festivala: Džon Malkovič, Morcheeba i Damijan Lazarus stižu u Tivat

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/06/2023

-

11:59

Prvo izdanje Rubix festivala: Džon Malkovič, Morcheeba i Damijan Lazarus stižu u Tivat
Prvo izdanje Rubix festivala: Džon Malkovič, Morcheeba i Damijan Lazarus stižu u Tivat - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Porto Montenegro će ovog leta, od 28. do 30. jula biti domaćin prvog Rubix festivala, nastalog u saradnji organizacije Fešta i kompanije Adriatic Marinas. Festival će ujediniti ljubitelje muzike, umetnosti, teatra i tehnologije.  

Pravo iz Holivuda u petak, 28. jula na scenu Sinhro u Porto Montenegru stiže glumac Džon Malkovič i njegova "Paklena komedija". Ovo je njegov prvi dolazak u Crnu Goru, a predstava "Paklena komedija“, koju će uz pratnju 25 članova orkestra ovaj glumac izvesti na velikoj sceni, pobrala je broje nagrade i priznanja širom sveta. Iste večeri, Puccini orkestar koji čine 24 muzičara, predstaviće svoje obrade legendarnih muzičkih hitova, u produkciji di-džeja Krisa Janga i agencije Deepsonar. 

Promo

 

 

 Drugog dana Festivala, 29. jula, uživo će nastupiti čuveni britanski bend Morcheeba, nakon koga na scenu stiže Frančesko Tristano, poznati virtuoz na klaviru, kompozitor i producent koji će prirediti spektakl spajajući koncertni klavir i elektronske zvukove. Iste večeri, Kotor Art će predstaviti projekat Vienna Calling sa članovima Bečke filharmonije. 

 
Festival će trećeg dana, u nedelju 30. jula zatvoriti muzička zvezda, čuveni britanski DJ Damian Lazarus, propraćen nastupom jermenske zvezde DJ Armena Mirana.

Najvažniji izvođači nastupaće na glavnoj "Sinhro bini", okruženoj ključnim zonama, kao što su: izložbeni prostor, prostor za radionice, zona za opuštanje, tehnološki kutak i toranj sa pogledom na celokupan festival. Posetioci će tokom sva tri dana Festivala dana moći da uživaju uz tehnološke preformanse i audio-vizuelne efekte brojnih izvođača, ali i u mnogim radionicama i majstorskim kursevima kao što su grnčarstvo, 3D štampanje, oslikavanje tela, joga, ples, slikanje, doprinos ekologiji i još mnogo toga. 

Promo

 

Gurmani će imati priliku da probaju kulinarske specijalitete, degustiraju vina i prisustvuju  gastronomskim kursevima.  Izložbeni prostor na festivalu biće rezervisan za skulpture i audio-vizuelna umetnička dela. Karte za festival mogu se naći na ovom linku.

Komentari (0)

Kultura