Aktuelno iz kulture

"Pesnici današnjice, glasovi sutrašnjice": Pesnički performans otvara festival Belef

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2023

-

14:56

"Pesnici današnjice, glasovi sutrašnjice": Pesnički performans otvara festival Belef
"Pesnici današnjice, glasovi sutrašnjice": Pesnički performans otvara festival Belef - Copyright Prinstscreen YouTube/Televizija Galaksija 32

veličina teksta

Aa Aa

Performansom "Pesnici današnjice, glasovi sutrašnjice" 23. juna (21:00) u Botaničkoj bašti "Jevremovac" biće otvoren 31. festival BELEF, saopštio je Hartefakt fond.

"Pesnikinja Radmila Petrović i deset mladih pesnika i pesnikinja predstaviće svoju poeziju na nov i jedinstven način. Na lokacijama koje nose određenu simboliku i značaj za naš grad i kulturu, izvodiće svoje pesme, povezujući pri tom umetnost, prirodu i grad", kaže se u saopštenju.

Performans u Botaničkoj bašti je jedna od aktivnosti međunarodnog projekta "Pesnici današnjice, glasovi sutrašnjice" koji u Srbiji da sprovodi Hartefakt, a cilj je da poeziju i savremene pesnike približi mladima i lokalnoj zajednici kroz razvoj novih performativnih formi prezentovanja.

Umetnički tim projekta u Srbiji su Petrović, glumica Vanja Ejdus, kompozitor Draško Adžić i pozorišni reditelj Andrej Nosov, saopštio je Hartefakt fond.

Mladi pesnici Aleksa Krstić, Anđela Đokić, Danilo Brakočević, Jelena Marinkov, Marija Dragnić, Maša Seničić, Milica Milosavljević, Stefan Mitić, Tihana Smiljanić, Valentina Baktijarević.
Partneri u projektu su "Pionirski dom" iz Slovenije, "Asocijacija dečijih kulturnih centara" iz Finske, "Pro Progressione" iz Mađarske i "Arteria fondacija" iz Poljske. 

Projekat "Pesnici današnjice, glasovi sutrašnjice" traje do 2025. godine uz podrpku Evropske Unije kroz program Kreativna Evropa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu