Aktuelno iz kulture

Festival uličnih svirača "Gradić fest" i ovog avgusta u Novom Sadu

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2023

-

15:01

Festival uličnih svirača "Gradić fest" i ovog avgusta u Novom Sadu
Festival uličnih svirača "Gradić fest" i ovog avgusta u Novom Sadu - Copyright ulicnisviraci.com

veličina teksta

Aa Aa

Festival uličnih svirača "Gradić fest" biće održan u podgrađu Petrovaradinske tvrđave od 24. do 26. avgusta, a na njemu će nastupiti umetnici različitih profila, muzičari, akrobate, performeri različitih žanrova i stilova - od klasičnih uličnih izvođača kao što je bend "The Bad Week" koji svira na ulicama Novog Sada, do debitantskog nastupa Sanje Bunjevac koja uz muziku kombinuje i elemente performansa.  

Osim njih nastupiće sastavi "The White Feathers", "Monohrom", "Vis Delfini", "Rišan Dorna" i Marko Kaćanski. 

Beogradski izvođači i ove godine čine značajni deo programa, i tako na uličnim punktovima festivala nastupiće - A.N.D.R. x Retrospektiva, El Duende bend, Aleksa Danić, Swingsi, Tankman, kao i Transndance sastav.  

Na ulicama Gradića nastupiće i bend "Tri mrske trske", kikindska grupa "LaLa, Perkašns", Ivan Jegdić, Bobi i Robi, Dejanie iz Makedonije, ZAR, "Bubnjarska skupina RitmOS" iz Osijeka čije članice neguju ljubav prema zapadno afričkom instrumentu zvanom đembe.  

Nastupiće i Nikola Ulemek koji donosi zvuk saksofona, a u selekciji su i klasični sastavi - Ansambl "Arodisi", Divna Forest i kvartet “Pneuma”. 

Osim izvođača odabranih putem konkursa, na festivalu će još nastupiti i regionalni i domaći umetnici po pozivu koji će biti naknadno objavljeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu