Aktuelno iz kulture

Treću noć 23. Exita obeležile Sajsi MC, Kejt, Mimi Mercedez, Senidah

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

09/07/2023

-

08:47

Treću noć 23. Exita obeležile Sajsi MC, Kejt, Mimi Mercedez, Senidah
Tanjug/Zoran Stanić - Copyright Tanjug/Zoran Stanić

veličina teksta

Aa Aa

Mlade muzičarke Kejt, Sajsi MC i Mimi Mercedez sinoć su obeležile početak treće, pretposlednje  noći 23. Exita, na Glavnoj bini, a kasnije je na scenu izašla i Senidah.

Uvodni program u vidu kraćeg nastupa je imala elektro pop pevačica Kejt, čije je pravo ime Katarina Bogićević, poznata od ranije kao glumica u domaćoj TV seriji "Folk".

Nakon njenog efektnog i dinamičnog nastupa, pozornicu je preuzela poznata reperka Sajsi MC, a iza ovog pseudonima se krije Ivana Rašić Trmčić. Poznatija kao Sajsi Em-Si, srpska reperka je pružila skoro sat vremena svirke gde je delom promovisala svoj najnoviji mini album sa pet pesama, pod nazivom “IVANARASHIC”.

Tanjug/Zoran Stanić

 

 

Zanimljivo je da su upravo Sajsi MC i Kejt uz koleginicu Tijaru predstavile novu pesmu "Eva" sa izuzetno atraktivnim video spotom.

Milena Janković, poznatija pod umetničkim imenom Mimi Mercedez, ali i pod pseudonimima Guda iz Huda, Sestra Drugarica, Kebasti Koblenc, izašla je na scenu odmah nakon Stajsi MC.

Nakon njih, Glavnu binu je preuzela Senida Hajdarpašić poznata po umetničkom imenu Senidah, slovenačka pevačica i tekstopisac iz Ljubljane.

Velika regionalna zvezda je okupila najveći broj obožavalaca na Glavnoj bini ove večeri, a posle nje američki duo sa Floride - "Sofi Tukker", elektro pop žanra.

Ulazi

Kapije Egzita otvaraju se svakog dana u 19:00, a zatvaraju se u 03:00, nakog čega nije moguće ući na festival. Zbog očekivane velike posete, Exit apeluje na sve posetioce da na festival dođu ranije, kako bi izbegli gužve na kapijama. U toku jedne večeri posetioci mogu na festival ući samo jednom.

Vozom na Exit

Srbija voz i ove godine uvodi posebne linije vozova na relaciji Beograd – Novi Sad, a vožnje će trajati manje od sat vremena. Pored više od 30 redovnih dnevnih polazaka, biće organizovani i dodatni.  

Vozovi će kretati iz pravca Beograda prema Novom Sadu u 00:00 i 01:00 čas, a iz pravca Novog Sada prema Beogradu u 1:30, 2:30, 3:30 i 4:30 časova. Svi vozovi će stajati na železničkoj stanici Petrovaradin, u neposrednoj blizini Tvrđave, kao i na stanicama Novi Beograd, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška, Sremski Karlovci i Novi Sad. Karte za dodatne linije dostupne su za kupovinu putem mobilne aplikacije ili web sajta Srbija Voza uz popust od pet odsto, kao i na blagajnama i kartomatima.

Pravila Exit Festivala

DA – rančevi (školski ranac je maksimalna veličina)
DA – šeširi/kape
DA – upaljači
DA – mobilni telefoni i tablet uređaji
DA – naočare za sunce
DA – cigarete i elektronske cigarete
DA – mali kišobrani
DA – kabanice
DA – kapi za čišćenje kontaktnih sočiva
DA – fotoaparati i kamere (uz zvaničnu press akreditaciju)
DA – insulin (sa dijabetičarskim bukletom i ličnim dokumentima)
DA – lekovi (uz originalni izveštaj doktora i originalno pakovanje)

 

EXIT Promo

 

 

NE – droga i opijati
NE – noževi i ostalo oružje
NE – flaše i konzerve
NE – instrumenti
NE – hrana i piće kupljeni izvan granica festivala
NE – šatori
NE – kućni ljubimci
NE – veliki kišobrani
NE – pokrivači
NE – štapovi za "selfie"
NE – štapovi za GoPro kamere
NE – GoPro kamere
NE – eksterne baterije
NE – dronovi
NE – transparenti sa govorom mržnje uperenim ka verskoj i rasnoj pripadnosti, seksualnoj orijentaciji i sl.
NE – dezodoransi i parfemi

Prva pomoć

Na Exitu sve četiri noći dežuraju i ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasna služba. U zavisnosti od jačine zvuka na koncertima, postoji opasnost da dođe do oštećenja sluha i drugih zdravstvenih tegoba. U zavisnosti od vrste i jačine svetlosnih efekata, postoji opasnost da dođe do oštećenja vida i drugih zdravstvenih tegoba. U slučaju da je posetiocima potrebna bilo kakva pomoć, mogu se obratiti radnicima obezbeđenja u prepoznatljivim fluorescentnim prslucima.

Exit info pult

U svakom trenutku posetioci se mogu obratiti promoterima na info pultu, koji se nalazi u blizini Gorki List Glavne bine i Foodland-a.

 

Komentari (0)

Kultura