Aktuelno iz kulture

Džejms Kameron demantovao glasine o planovima za snimanje filma o podmornici "Titan"

Komentari

Autor: Tanjug

16/07/2023

-

10:14

Džejms Kameron demantovao glasine o planovima za snimanje filma o podmornici "Titan"
Džejms Kameron demantovao glasine o planovima za snimanje filma o podmornici "Titan" - Copyright Tanjug/AP/Javier Corbalan

veličina teksta

Aa Aa

Reditelj Džejms Kameron rekao je da nisu tačne informacije u medijima o njegovim namerama da snimi film zasnovan na tragičnoj priči o podmornici Titan, koja je potonula u Atlantskom okeanu 18. juna.

"Obično ne odgovaram na uvredljive glasine u medijima, ali sada želim to da uradim. Ne pregovaram o filmu o OceanGate-u i nikada neću", napisao je Kameron na Tviteru.

Prethodno je britanski San, pozivajući se na izvore, objavio da je reditelj koji je snimio ''Titanik'' razgovarao sa menadžmentom jednog od servisa za striming o stvaranju dramske serije zasnovane na istoriji podmornice Titan, piše Gardijan.

U junu, osnivač OceanGate Expeditions, Stokton Raš, spustio se u Atlantski okean, zajedno sa još četvoro ljudi, u podmornici Titan sa ciljem da vidi olupinu Titanika.

Tanjug/AP/OceanGate Expeditions

 

Podmornica je izgubila kontakt sa površinom tokom spuštanja. 

Nekoliko dana kasnije, američka obalska straža je saopštila da su pronašli delove podmornice na dnu okeana i zaključila da je pet članova posade na brodu verovatno odmah poginulo u "katastrofalnoj imploziji".

Nakon što su se pojavile vesti o imploziji, mnogi su tražili odgovor od Kamerona, jer on nije samo stručnjak za duboko more i Titanik, već je i sam napravio 33 zarona do olupine, tvrdeći da je proveo "više vremena na brodu nego kapetan", a takođe je bio i prijatelj ronilačkog pilota Titana, Pola-Anrija Nargolea, dodaje Gardijan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura